изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:06 EEST
АЛБЕНА - ДОМАКИН НА ОТКРИВАНЕТО НА ЛЯТО'2005    
ТуризъмОчаква се гост на тържествата да бъде президентът Георги Първанов. Официално сезонът за българските черноморски курорти ще бъде открит от министърът на културата и туризма Нина Чилова

На 21 май Албена е домакин на официалното откриване на туристически сезон лято'2005. По този повод вчера бе дадена нарочна пресконференция от ръководителя на сектор "Култура" на курорта проф. Боньо Лунгов. Пред журналисти той заяви, че по този повод ще се проведе Парад на знамената на всички черноморски общини, който ще тръгне от хотел "Ралица", ще мине по плажната алея и ще спре пред Културно-информационния център, където министърът на културата и туризма Нина Чилова официално ще открие активния сезон за тази година. В програмата по този повод се предвижда още изява на мажоретен състав, духов оркестър и танцов спектакъл. "Част от мероприятията ще бъде и откриването на Фестивала на цветята, който ще се проведе за първи път в черноморски курорт" - каза още проф. Лунгов.
"Албена остава единственият черноморски курорт, който съумя да запази чистотата, спокойствието и реда в комплекса. След дълга организация вече се радваме, че участие са заявили в проявата вече 18 фирми, които са и най-големите производители на цветя в страната. За да бъде още по-атрактивен фестивалът за всички, които го посетят, сме предвидили също да има живи фигури. Това са студенти по пантомима от НАТФИЗ, които още миналия сезон бяха в Албена. Ще има още улични музиканти. В рамките на проявата специалисти от Художествена галерия - Добрич, ще изработят фигури от цветя, хартия, керамика, а в края на самия фестивал сме предвидили модно ревю с костюми от живи цветя. За целта сме поканили водещи дизайнери, които ще работят върху основа от текстил. За всички участници във фестивала сме подготвили сувенир от керамика ръчна изработка" - разказа още Б. Лунгов.
Новото, което предлага от този сезон Албена на своите гости  и вече може да се види в залите на 9 ресторанта в курорта, е аранжировката с живи цветя около тематичните бюфети на шведските маси. "В началото на годината направихме пленер на аранжароти и там се роди тази идея отделните бюфети да бъдат аранжирани с живи цветя, което придава допълнителен уют и колорит на отделните заведения" - добави още проф. Лунгов. Такива аранжировки могат да се видят в ресторантите "Боряна", "Добруджа", "Лагуна бийч" и други. Тенденцията е всички ресторанти да имат такива аранжировка.
 


Сходни връзки

АЛБЕНА - ДОМАКИН НА ОТКРИВАНЕТО НА ЛЯТО'2005 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди