изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:38 EET
ВЯРА ГУСЕВА: 1: 782 000 000 000 Е ВЕРОЯТНОСТТА КРЪВТА ДА БЪДЕ НА ДРУГ ЧОВЕК    
Ред и сигурност

Следите от кръв по колана на Христо показват, че са на убития дядо. Според вещото лице В. Гусева, вероятността кръвта да бъде на друг човек е 1: 782 000 000 000



Вяра Гусева, която е вещо лице по делото срещу Христо Маринов от Каварна, вчера даде показания пред съдебния състав в ДОС. Тя е изследвала фланелката и два колана, които е носел Христо в деня на убийството. По трикотажната фланелката имало бледо жълтеникави зацапвания.

"Тя е била изпрана, поради което не може в резултат на прането петната от кръв да бъдат доказани. На колана кръвта има един и същ профил от кръвта на дрехите на пострадалия. Вероятността да е на друг човек е 1:782 000 000 000", каза вещото лице Вяра Гусева, която най-накрая дойде в съда да каже резултатите от експертизата, която е направила.

Този път обаче липсваше другото вещо лице, което е от Варна - д-р Вилиян Доков, който подготвя съдебно-медицинската експертиза. Заседанието пропуснаха още гражданските ищци, както и свидетелите Галя и Галин.

Подсъдимият Христо Маринов каза, че ще дава показания само ако Галя е в залата.

Първоначално делото бе отложено за 16 септември. Обвиняемият поиска заседанието на съда да бъде ден по-рано, но в крайна сметка процесът бе насрочен за 13 септември от 9 часа.

За неявяването си вчера магистратите наложиха глоба от 50 лева на Галя и принудително довеждане следващия път. Вещите лица ще бъдат предупредени да не пропускат делото, тъй като то се проточва вече доста време.

НДТ отново припомня, че 31-годишният Христо Маринов от Каварна е обвинен в убийство по особено жесток начин на 83-годишния Йордан Георгиев Йорданов. На 16 юни 2003 г. в Каварна старецът бе намерен под легло в дома си. Христо и неговата приятелка Галя, която е внучка на убития дядо, бяха се укрили в скали край Камен бряг. Те бяха заловени в местността Яйлата. Тогава двамата заявиха, че ще се самоубият, скачайки от скалите. В продължение на 9 часа и половина /от 15.30 часа на 18 юни до 1 часа след полунощ на следващия ден/ с тях разговаряха полицаи, следователи и психолог. Христо и Галя не се хвърлиха в морето, а от двамата бе иззето самоделно направена пушка. Обвиняемият си запази правото да говори в края на съдебния процес. Срещу Христо Маринов има заведен и граждански иск в размер на 40 000 лева. НДТ

 


Сходни връзки

ВЯРА ГУСЕВА: 1: 782 000 000 000 Е ВЕРОЯТНОСТТА КРЪВТА ДА БЪДЕ НА ДРУГ ЧОВЕК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди