изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:37 EEST
"ДОБРИЧ Е ЕДИН ОТ МУЗИКАЛНИТЕ ГРАДОВЕ В БЪЛГАРИЯ"    
Културазаяви на пресконференция вчера председателят на журито на конкурса "Сарандев" Йорданка Христова

Пред журналисти вчера - след първата конкурсна вечер, Й. Христова, сподели, че всички млади хора, които излизат от тук умеят да пеят. Тя изрази съжалението си, че досега е имала слаба представа за това какво точно става в Добрич. На младите хора Й. Христова пожела повече кураж, увереност и работа.
"Човешкият глас е един от най-важните инструменти. Аз виждам колко много усилия полагат тези деца" - заяви от своя страна Мая Райкова от Българското национално радио, която също е член на журито. Според нея, в момента в България музикалният жанр е в много нелуксозна позиция, още повече че в днешно време музиката е много скъпо удоволствие. Българката Весела Райчинова, която живее в Израел каза: "Удоволствие е за мен да бъда проводник на две култури. Фестивалът в Добрич е на много високо ниво". Тя добави, че в момента се работи върху проект за побратимяване на Добрич с израелския град Батям. Янис Папаянис от Гърция, който за пръв път е член на журито, но е носител на награди от конкурса, заяви, че нивото на участниците е много високо. Ласкави бяха думите и на Мартин Кърнолски, който каза, че за членовете на журито фестивалът е празник.
Тази вечер ще се състоят награждаването и галаконцертът на лауреатите на конкурса. Рецитали ще изнесат Б.Т.Р. и Янис Папаянис. По-рано през деня Мартин Кърнолски ще проведе майсторски клас на тема "Сценично поведение и облекло". 
 


Сходни връзки

"ДОБРИЧ Е ЕДИН ОТ МУЗИКАЛНИТЕ ГРАДОВЕ В БЪЛГАРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди