изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:59 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 20 МАЙ    
Ред и сигурностБюлетин на МВР - 20 май

РДВР-София. Снощи около 23 часа на виадукта в района на 21-ви километър на автомагистрала “Тракия” служители на магистрална полиция забелязали изоставен в аварийната лента автомобил “Фиат Пунто”. При направения оглед полицаите открили в дерето труп на мъж. Местопроизшествието е посетено от дежурна следствено-оперативна група на РПУ-Ихтиман. По-късно се установило, че трупът е на 46-годишния пловдивчанин П.В. По случая се води следствие, вероятно става дума за самоубийство, уточняват от регионалната дирекция.

НСГП. 15 килограма синтетични наркотици са иззети вчера при съвместна специализирана операция на НСГП и други служби, работещи по линия на противодействието на трафика на наркотици. Около 17 часа в района на Сточна гара бил спрян за проверка туристически автобус. Дрогата била разпределена в 40 пакета. По случая е образувано полицейско дознание. Работата по изясняването му продължава.

Стара Загора. Документи и компютърни конфигурации са били иззети при полицейска операция от офисите и домовете на старозагорците А.М. (45), А.С. (42) и съпругата му А.С. (33). Установено е, че през периода от март до тази година тримата са изработвали неистински международни свидетелства за управление на МПС, които А.М. е продавал по 100-150 евро на лица, продължително пребиваващи в Република Гърция. Освен това А.М. е изготвял и неистински нотариално заверени пълномощни, използвани за издаване на паспорти. Срещу А.М. и съпрузите А.С. е заведено полицейско производство за престъпление по чл.308 от НК.  Двамата мъже са задържани за 72 часа.

СДВР. Криминалисти от СДВР и Осмо РПУ приключиха разследването по сигнала за въоръжен грабеж в заложна къща в жк.”Дружба”, получен на 18 май. Тогава двама служители в обекта алармираха полицията, че са били нападнати от въоръжени и маскирани мъже, които задигнали от касата 3 600 лева. Със съдействието на експерти от Института по психология на МВР беше установено, че оценителят във фирмата Д.Д. /30/, регистриран за кражби и касиерът П.Г. /55/ са се уговорили да присвоят парите и да пратят полицаите да дирят несъществуващи грабители. Цялата сума е намерена и иззета при извършените обиски. На двамата е наложена мярка “парична гаранция”.
Служители от сектор “Наркотици”-СДВР задържаха двама наркодилъри при спецоперация в столицата. Обявеният за общодържавно издирване Б.Б. /23/, С.Г. /19/ и 26-годишният Л.Й. били спипани с дрога на ул.”Индже войвода”. При последвалото претърсване в жилището на С.Г. са намерени амфетамин и марихуана. Той е задържан под стража за 72 часа. По случая е образувано дознание. Плик със суха тревна маса изхвърлил на земята 23-годишният С.С. от Варна, когато в сряда в Борисовата градина го спрял за проверка полицейски патрул. Тревата се оказала канабис, С.С. е уличен в притежание на наркотични вещества и е освободен под парична гаранция в размер на 500 лева. Служители на Второ РПУ са заловили с хероин рецидивиста Й.М. /25/ и криминално проявения А.А. /38/ от Монтана. Срещу двамата се водят дознания.
На 18 май в Първо РПУ е задържан 25-годишният В.А., известен на органите на реда. След извършените оперативни и следствени действия криминалистите са събрали достатъчно доказателства, за да бъде уличен в кражба на лек автомобил “Фолксваген” и укриването му в гараж на ул.”Н.Габровски”. Наложена му е мярка “парична гаранция” от 2000 лева.

Пловдив. 446 таблетки “Екстази” заловиха пловдивски полицаи в къща в Раковски вчера. Около 18.30 часа по сигнал  в дома на Н.Г./25 г./ служителите от група “Наркотици и криминален контингент” при РЗ”Полиция” открили таблетките. По време на претърсването в къщата са били още М.С./24 г./, Т.Г./ 19 г./ и Г.А./ 27 г./ също от Раковски. Освен таблетките са били намерени още и 9 незаконно притежавани патрона за малокалибрено оръжие. Четиримата младежи са задържани за 24 часа.
Трима младежи и една девойка са задържани за 24 часа в ареста на Шесто РПУ в Пловдив като заподозрени в притежаване на наркотици. Вчера в 11.30 часа на ул.”Клен” полицаи са задържали П.Н./ 22 г./ от Раковски с 2 пакетчета с хероин.Същия ден  около 15 часа на ул.”Ландос” автопатрул на районното управление спрял за проверка 21-годишната Т.Т., Д.Я./ 20 г./ и С.Х./ 20 г./, у които били намерени 31 пакетчета с хероин. И тримата са от Габрово.
Петнадесет пакетчета с хероин доброволно предал в І РПУ 45-годишен пловдивчанин вчера. Наркотикът той  намерил в личния си автомобил, който не бил в движение от края на 2003 година.

Пазарджик. Трима младежи са заловени за притежаване на наркотици при спецакция на служители от сектор “Криминална полиция” при РПУ-Пазарджик и автопатрули на полицейското управление. Снощи около 20,30 часа на ул. “Пловдивска” са засечени известните на полицията Й.Т. /26 г./, С.Ц. /23г./ и В.Д. /25 г./, и тримата от Пазарджик. Те пътували с лек автомобил “Форд Ескорт”. При направената проверка в колата полицаите открили 24 пакетчета тип “писмо” с кафяво прахообразно вещество. Полевият наркотест реагирал на хероин. Иззетото количество дрога е с общо тегло 5,5 гр. И е достатъчно за направата на 60 дози, уточняват експерти. Мъжете са задържани с полицейска заповед за 24 часа в РПУ-Пазарджик. По случая е образувано дознание.

Бургас. Магазин за мобилни телефони е бил обран в нощта на 18 срещу 19 май на бургаската улица “Сливница”. След като взломили входната врата, неизвестните засега крадци влезли в търговския обект и си тръгнали с 30 мобилни телефона, батерии и ваучери. По данни на собствениците, щетите са на обща стойност 5 000 лв. Работата по случая продължава от служители на Първо РПУ - Бургас.

Пловдив. Продавачка в магазин в града била измамена вчера с 1825 лева. Около 11 часа  в магазин на ул.”Гладстон” непознат мъж се представил за познат на управителката на магазина и заявил, че е изпратен от нея да вземе дневния оборот. С парите той трябвало да достави стока за обекта. Продавачката не се усъмнила в думите му и услужливо дала парите от оборота.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 20 МАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди