изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:15 EET
Сесил Каратанчева започна с победа на “Ролан Гарос”    
СпортСесил Каратанчева се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция. В дебюта си на “Ролан Гарос” при жените 15-годишната българка победи Альона Бондаренко от Украйна с 4:6, 7:5, 6:4 за 1 час и 48 минути.

Каратанчева ще се изправи срещу поставената под номер 19 японка Шинобу Асагое във втория кръг на турнира. Българска агитка подкрепяше Сесил от трибуните на корт номер 4 на тенис комплекса в Париж. Българската федерация по тенис бе представена от президента Пламен Минчев и вицепрезидента Стефан Цветков. Срещата наблюдаваха Мануела и Катерина Малееви, които също стискаха палци за българската тенис надежда.
Двубоят бе изпълнен с обрати и пробиви, като сервисът не бе обичайното предимство. Сесил започна добре мача и на два пъти повеждаше с пробив за 2:1 и 4:2, но украинката изравняваше. При 4:4 обаче Бондаренко за първи път поведе, но успя да запази преднината си и спечели сета. Втората част отново Каратанчева демонстрира по-силна игра в началото и поведе с 3:0, но допусна да бъде настигната. Все пак българката показа психическа издръжливост и стигна до краен успех в сета с 7:5.
В третия сет, за разлика от предишните, доброто начало бе за Альона, която проби за 2:0. Сесил губеше с 1:3 гейма, когато с невероятна серия реши мача. Българката спечели четири поредни гейма, като за първи път от началото на мача сервисът й действаше като оръжие и дори реализира 2 аса от общо 3-те си за цялата среща. Бондаренко не реализира нито една директна точка от сервис. При четвъртия си мачбол, два от които бяха при сервис на украинката, 15-годишната софиянка завърши двубой с победа.
В двубоя бяха реализирани общо 17 пробива, което е изключително много за една среща. Двете тенисистки направиха по 6 двойни грешки. Каратанчева, която се опитваше да контролира играта направи 33 завършващи удари и 45 непредизвикани грешки, като цифрите по тези показатели за съперничката й са 27 и 39. И Бондаренко и българката демонстрираха изключително слаба успеваемост при втори сервис (21% за Сесил, 26% за Альона), което бе причината за многобройните пробиви.
 


Сходни връзки

Сесил Каратанчева започна с победа на “Ролан Гарос” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди