изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:19 EEST
МИНИСТЪР НИНА ЧИЛОВА НАГРАДИ АЛБЕНА    
Туризъм Плакетът и грамотата бяха връчени на търговския директор на "Албена" АД Маргита Тодорова за предлагане на най-богата гама туристически услуги по време на откриването на туристически сезон лято'2005


С парад на знамената на всички Черноморски общини в страната и богата програма, в която участие взеха мажоретен състав от Ловеч, духов оркестър, деца от СОУ "Св. Климент Охридски" в Добрич и много други, бе открит туристически сезон лято'2005. В предварителна пресконференция, в която участие взеха министърът на културата и туризма Нина Чилова, зам.-министърът на туризма Димитър Хаджиниколов, изпълнителният директор на държавната агенция по туризъм Бисер Ялъмов, председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин, председателят на Българската туристическа камара Цветан Дончев и търговският директор на "Албена" АД Маргита Тодорова, министър Чилова заяви, че за първи път туристическия сезон се открива толкова рано и благодари на домакините в лицето на г-жа М. Тодорова.
"Миналата година беше най-успешният туристически сезон от 20 години насам. През последните 5 години туристопотока в България бележи трайни ръстове от 14-15 %, като прогнозно очакваме за тази година ръст на туристи от 10-12 %. Тенденцията за тази година е 20-25 % ръст на туристите от Великобритания, 30-35 % - Швеция, 20-25 % - Финландия, и още толкова от Италия. Новото, което наблюдаваме, е осезаемото завръщане на туристите от Източна Европа. Прогнозата ни по страни в проценти е за Чехия - 30 %, Полша, Унгария и Словакия - по 20 %, и Русия - 15-17 %. Смятам още, че туризмът е у нас е изправен пред сериозното предизвикателство да задържим темповете на развитие и да работим върху подобряването на качеството на туристическия продукт и квалификацията на хората, работещи в този сектор" - каза още Н. Чилова.
"Българският туризъм не е само арматура, желязо и бетон. Свидетелство за това е Албена" - заяви пък Бл. Рагин и добави още, че Албена е съумяла - за разлика от Златни пясъци и Слънчев бряг -  да избегне грешките на буйния растеж и да запази и обогати природата и инфраструктурата, като демонстрира изключителен мениджмънт и да предлага високо качество на туристическия продукт.
Досега страната ни е участвала в над 35 международни туристически изложения, а до края на годината ще се включи в над 50, поясни изпълнителният директор на агенцията по туризъм Бисер Ялъмов. На 5 от изложенията сме отличавани с първа награда, а на други 4 - със специална награда за представянето на  България. "Страната ни се представя навсякъде с единна визия, като имаме туристически гайдове на 9 езика и рекламни материали на 25 основни езика, в това число и китайски" - добави още Б. Ялъмов. В момента вървят клипове на България като туристическа дестинация в две европейски телевизии - Euronews и Eurosport.
По-късно на новата лятна сцена, която се намира на поляната до управлението, Маргита Тодорова приветства гостите с добри дошли и пожела на всички успех през новия сезон. Министър Чилова откри лято'2005 за целия туристически бранш, след което съвместно със зам.-министъра Димитър Хаджиниколов връчиха плакет и грамота на "Албена" АД за най-богата гама предлагани туристически услуги. Пред репортер на НДТ търговският директор на дружеството заяви: "Това е голямо признание за нас и същевременно не по-малко предизвикателство да обогатяваме палитрата на услугите ни".
Журналисти от 12 страни отразяваха събитието. Сред тях бе и постоянният кореспондент на изданието на правителството на Руската федерация Владимир Кузмин, който изрази лично благодарност на Маргита Тодорова. "Благодаря ви като руснак за това, което правите за децата на Беслан" - каза Вл. Кузмин.
80 деца от Беслан, участници в ужасната трагедия, разиграла се през 2004 г. в училище в града, вече почиват в Албена. Децата са доведени от туроператорската фирма "Солвекс", а пълният ол-инклузив е поет изцяло от "Албена" АД. По време на престоят им в Албена на децата ще бъдат направени прегледи и процедури в балнеологията към хотел "Добруджа".
След кратката програма всички гости се преместиха на площада пред Културно-информационния център, където се откри за първи път фестивал на цветята, в който участваха най-големите български производители.
 


Сходни връзки

МИНИСТЪР НИНА ЧИЛОВА НАГРАДИ АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди