изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:25 EEST
С ЮБИЛЕЙНО УТРО ОТБЕЛЯЗАХА 100-ГОДИШНИНАТА НА УЧИЛИЩЕТО В С. СТЕФАНОВО    
ОбразованиеЮбилейно утро, което се проведе на 20 май, бе кулминацията на проявите, посветени на 100-годишнината от създаването на ОУ "П. К. Яворов" в добричкото село Стефаново.

Под звуците на празнични песни, с китка здравец и обредна пита бяха посрещнати гостите, бивши учители, родители, жители на селото. Празникът бе уважен от началника на РИО Рина Иванова, председателя на ОбС на община Добричка Славка Петрова, кмета на Стефаново Тошко Монев. Отец Иван отслужи празничен водосвет за здраве, благополучие и творчески успехи на учителите и учениците. Празнуващите получиха много поздравителни адреси. Сред тях бе и поздравителният адрес от министъра на образованието Игор Дамянов. В него пише: "Млади приятели, пред вас стоят много възможности, както за продължаване на образованието, така и за изграждане на умения и способности, отговарящи на предизвикателствата на информационния век. Дали ще успеете да осъществите мечтите си, зависи от силата на волята ви и от следването на конкретен план за бъдещето".
Гостите на празника споделиха мили спомени, изразиха радостта си, че училището е като райска градина, пожелаха нови творчески успехи на новия колектив. В преддверието на училището бе вградена урна, в която Рина Иванова постави апел-послание към бъдещите поколения и документ от Музея на образованието в Габрово, с който се удостоверява годишнината от основаването на училището. Поставена бе и мраморна плоча, която ще напомня на поколенията за вековната история на учебното заведение.

 


Сходни връзки

С ЮБИЛЕЙНО УТРО ОТБЕЛЯЗАХА 100-ГОДИШНИНАТА НА УЧИЛИЩЕТО В С. СТЕФАНОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди