изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:35 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 26 МАЙ    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 26 май

София. Вчера 37-годишна столичанка алармирала Девето РПУ, че около 14.30 часа, на автобусна спирка в ж.к.”Люлин” непознат мъж внезапно издърпал от врата й златен синджир, след което бързо избягал. Незабавно били предприети действия за издирване на грабителя по направеното описание и не след дълго той бил заловен. Срещу 26-годишния К.М. е образувано бързо полицейско производство по обвинение в грабеж. Отнетото бижу е намерено и иззето.
Светкавично действали и служители на Трето РПУ, които вчера призори, по сигнал на граждани, задържали в жк.”Западен парк” двама рецидивисти. Л.Д. /34/ и К.Я. /22/, осъждани вече за кражби, направили опит да задигнат от мазе в бл.82 желязо, медна жица, смесителни батерии за водопроводни кранове и други метални части. Двамата ще бъдат разследвани по бързата процедура за кражба на имущество.
42-годишна измамница беше разкрита от служители на Първо РПУ и уличена в поредното престъпно деяние. Известната на органите на реда С.С. обещала на 53-годишна столичанка да й намери работа и да й осигури безлихвен банков заем. Срещу голите обещания, без никаква гаранция, получила от доверчивата жена 2 000 лева, след което изчезнала. Измамената подала жалба в полицията и след проведеното разследване криминалистите успели да влязат в дирите на С.С., която е задържана в следствения арест и уличена в престъпление по чл.209 ал.1 от НК.
23-годишната Г.С. беше задържана след опит да даде подкуп на двама полицаи от СДВР. Тя била зад волана на лек автомобил “Опел Кадет”, когато на 20 май около 2.15 часа служители от сектор “Престъпления по пътищата” я спрели на околовръстното шосе. За да избегне проверката за наличие на алкохол, живущата в село Чепинци жена подала на служителите 15 лева, “за да оправим проблема”, по думите й. Служителите на реда незабавно я отвели във Второ РПУ, където е заведена преписка по случая. Материалите са изпратени в районната прокуратура за образуване на следствено дело.
РДВР-София. Две бързи полицейски производства са образувани вчера в РПУ-Сливница. На 24 май около 20.30 часа 21-годишен младеж съобщил, че двама непознати му нанесли побой. Непосредствено след подаване на сигнала, полицаите задържали уличените лица – Д.Д. /39.г./ и Р.В. /32 г./ Двамата били употребили голямо количество алкохол преди свадата с потърпевшия. Срещу старите познайници на полицията е образувано бързо полицейско производство.
Дежурният автопатрул заловил вчера 18-годишен младеж в момент на кражба на дървен материал и метални тръби от завод в Сливница. Сигналът за кражбата бил подаден от охраната на ДЗ “Сливница 1968” вчера, около  16.00 ч. Оказало се, че уличеният М.Г. е криминално проявен и осъждан за кражби. Срещу него е образувано бързо полицейско производство по чл. 195 ал.1 т. 7 от НК.
НСГП. Гранични полицаи от РГС-Кюстендил задържаха издирван от Интерпол за производство и търговия с наркотици. Ф.Д./46 г./, гражданин на Сърбия и Черна гора, е задържан на ГКПП - Гюешево при опит да влезе в България. Направена е справка в Националното бюро на Интерпол, която е потвърдила идентифицирането на лицето по дактилоскопични отпечатъци и снимка. Той е издирван от словенските съдебни власти за производство и търговия с наркотици. С постановление на Върховна касационна прокуратура е разпоредено задържаният сръбски гражданин да бъде конвоиран до затвора в Бобов дол до извършване на екстрадицията му.
Стара Загора. На  25 май в 09.25 часа е възникнал пожар в къща в с.Горно Черковище, общ.Казанлък. В резултат на пожара са изгорели 100 кв. м. от покривната конструкция  на къщата и кухненско обзавеждане. Няма пострадали хора. Пожарът е ликвидиран в 11 часа.  Щетите са в  процес  на  изясняване. При извършения  оглед  е установено,  че  пожарът  е  възникнал  вследствие небрежно  боравене  с  открит  огън от 62-годишната собственичка на  къщата. 
Покана. Утре, 27 май от 13 часа в сградата на КАТ - бул.”Драган Цанков” 33 ще се проведе брифинг. Поводът е Четвъртия национален конкурс за детска рисунка по проблемите на безопасността на движението по пътищата. Темата на конкурса е  “Мамо, татко! Да спазваме заедно  правилата за движение и да се пазим от опасностите по  пътя”.  Ще бъдат наградени децата, отличили се от предишния конкурс за детска рисунка. Уважаеми колеги, каним ви да отразите събитието.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 26 МАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди