изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:36 EEST
ПСО НА СЛЕПИТЕ ПРЕИЗБРА П. ПЕЕВА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ    
НовиниВчера се проведе годишното отчетно изборно събрание на Съюза на слепите. Кметът на Добрич Детелина Николова бе почетен гост събранието. В него участваха още представители на районната организация на Съюза на слепите от Варна и председателите на  контролния съвет и областната организация.

Детелина Николова приветства участниците с думите "За периода на своето съществуване вашата организация доказа, че залага на толерантния диалог и човешкото отношение, благодарение на които се реализират значими социални проекти. С активността и гражданската позиция на членовете на организацията много хора с увреждания в Добрич получиха съпричастност и внимание". Тя увери всички участници, че в социалната програма на общината са залегнали конкретни инициативи в подкрепа и помощ на хората с увреждания. Община град Добрич предостави на общинската организация на Съюза на слепите общинска сграда за безвъзмездно ползване. Средствата в общинския бюджет за базите на пенсионерските клубове и хората с увреждания за 2005 година са увеличени със седем хиляди лева. Клубните организации са търсен и ценен партньор на общината при публичното обсъждане на проекто-бюджета и всички значими проекти и програми. Членовете на Съюза на слепите поставиха пред кмета важни проблеми, свързани с изграждане на достъпна среда за хората с увреждания, осигуряване на рампи пред болничните заведения, пощата и социални грижи, ремонт на звуковите сигнали на светофарите, увеличаване на средствата в общинския бюджет за безплатни транспортни карти. От своя страна градоначалникът се ангажира да постави наболелите проблеми на заседание на кметския екип и да се предложат  конкретни мерки за тяхното решаване.
Членовете на съюза отново преизбраха за председател Паунка Пеева. В състава на Управителния съвет на организацията, който се състои от 7 души само трима от старото ръководство бяха преизбрани.
 


Сходни връзки

ПСО НА СЛЕПИТЕ ПРЕИЗБРА П. ПЕЕВА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди