изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:23 EEST
Втори водолазен екип на АЕЦ "Козлодуй" издирва едно от изчезналите деца; телата на три бяха открити    
НовиниВраца/Мизия. Втори състав на спасителните водолазни екипи на АЕЦ “Козлодуй” е бил изпратен днес от Йордан Костадинов, изпълнителния директор на АЕЦ “Козлодуй”, за да продължи издирването на изчезналите в река Скът ученици. Това съобщиха за Агенция “Фокус” от предизборния щаб на НДСВ - Враца.


Както “Фокус” съобщи, кметът на община Враца - Воислав Бубев свика спешна среща в сградата на общинския съвет на града по повод снощния трагичен инцидент с четирите изчезнали деца във водите на река Скът край Мизия. Той самият уточни пред Агенция “Фокус” , че към момента не разполага все още нито с подробна, нито с достоверна информация по случая. Община Враца ще направи каквото може да помогне на пострадалите семейства и на близките на децата, каза още Воислав Бубев.
Телата на три от изчезналите четири деца снощи във Врачанско са били открити днес във водите на река Скът, край Мизия. Продължава издирването на четвъртото дете. От РДВР - Враца уточниха, че сигналът за изчезването на децата е постъпил при тях вчера следобед около 14,45 часа.
Вчера в късния следобед четири деца са изчезнали във водите на река Скът край Мизия.
В момента водачът на листата на НДСВ за област Враца - Христина Христова пътува за Мизия. Христина Христова отменя цялата си програма за деня, за да бъде на мястото на трагедията и да окаже помощ.
Както щабът беше уведомен, още снощи Йордан Костадинов, изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй” и втори в листата на НДСВ за Враца, е изпратил спасителните водолазни екипи на атомната централа, които продължават да работят на мястото на инцидента.
Д-р Виолин Крушовенски, който е седми в избирателната листа на НДСВ, веднага се е отзовал и през цялото време е работил заедно със спасителите.
Представители на социалните служби вече са на мястото и ще окажат необходимата подкрепа. Христина Христова изказва дълбока съпричастност към тревогата и скръбта на родителите.

Агенция “Фокус” припомня:

Инциденти с удавени деца през 2004 г.

На 18 април 14-годишният Демир Демиров се удавил в отводнителния канал до Западна промишлена зона на кв. Повеляново в Девня. С група деца той отива да играе в района. След като се опитва да преплува водата с дървен труп, пада във водата.

На 3 май 19-годишен украински студент от Великотърновския университет, се удавил в язовир "Мотела" край Велико Търново. Със свои приятели той се разхожда край язовира и решава да поплува. Внезапно започва да се дави в средата на язовира. Приятелите му се опитват да го спасят, но не успяват и се обаждат в полицията. След като трупът е изваден е установено, че няма следи от насилие и става дума за нещастен случай.

На 15 май 18-годишният Камен Сотиров загива в езерото край софийското село Кривина. Вечерта с компания той си прави пикник край езерото. След като употребяват алкохол младежите решават да се изкъпят в езерото. Камен изчезва под водата и приятелите му не успяват да го намерят.

На 13 юни 14-годишният Красен, ученик от VII основно училище в Стара Загора, се удавя в открит плувен басейн в комплекс "Плажа" - Павел баня. Момчето е на екскурзия със свои съученици и трима учители. Красен се обзалага със момиче кой ще издържи по-дълго под вода. По време на инцидента около басейна са 3-ма спасители и учителите.

На 4 юли 16-годишно момче се удавя на плажа в Бургас. Въпреки червения флаг той влиза с приятели във водата. Момчето е извадено все още живо, но въпреки всички опити на медицинските екипи умира.
На 6 юли 11-годишният Андрей Бичовски от врачанското село Борован загива в неохраняем язовир, недалеч от селото. Той се къпе с група деца във водоема, попадат с едно от тях на дълбоко място и започват да се дави. Пастир успява да спаси другото момче.

На 19 юли 14-годишно момче намира смъртта си в микроязовир край пазарджишкото село Априлци. Момчето влиза във водоема заедно с още няколко деца въпреки забранителните табели.

На 22 юли 5-годишният Николай Кунев се удавя в кладенец край ямболското с. Зимница. Каптажът е дълбок повече от 10 м.

На 13 август 17-годишен младеж от село Свобода, община Чирпан, се удавя в язовира в селото.

На 22 август 14-годишният Румен Добрев и 16-годишният Иван Фотенлиев загиват във водите на река Въча. Младежите отиват с компания да се изкъпят в реката близо до смолянското с. Михалково. Водите на Въча изведнъж се вдигат с близо 2 м , изпуснати от местния ВЕЦ, и завличат момчетата към дъното.

На 1 септември 13-годишният Георги Георгиев се удавя в Дунав край ломското село Долни Цибър. Момчето е от Свиленград и гостува в Златия. Заедно със свои приятели отива да плува в реката. На около 20-30 м от брега обаче потъва.

На 16 май 2005 г. в езеро, което се намира в близост до помпената станция на Ботунец се удавят две деца, на 7 и 9 години. Родителите на едно от децата са успели да го извадят и да го транспортират до лечебно заведение, където обаче е била констатирана смъртта му.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Втори водолазен екип на АЕЦ "Козлодуй" издирва едно от изчезналите деца; телата на три бяха открити | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди