изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:21 EEST
"АВТОБУСИТЕ, КОИТО ВОЗЯТ ДЕЦА, ТРЯБВА ДА СА ДО ПЕТГОДИШНИ"    
Новини
каза пред журналисти Георги Манзаров - бащата на Юлиян, който загина при катастрофата в река Лим

"Делото за катастрофата при река Лим влиза в руслото на всички дела. Сега имаме призовка за 13, 14 и 15 юни да продължи, тъй като беше отложено заради новата експертиза. Нашите очаквания са, че делото, може би, и сега ще бъде отложено и няма да има решение на първа инстанция" - заяви Георги Манзаров. Неговият син Юлиян е сред децата, които загинаха при катастрофата. Г-н Манзаров е патрон на проведените в петък и събота в Албена републикански състезания "Млад огнеборец". Според него, вина за катастрофата носят фирмата и шофьорът. Фирмата е използвала  автобуси, които не трябва да пътуват в чужбина. Според Г. Манзаров, най-вероятно шофьорът е заспал за секунда.
В момента ученически екскурзии се организирали по същия начин. Учителите и директорите не уведомявали МОН, въпреки новата наредба и новите мерки. "На мен ми се обаждат родители и ми казват, че им дават да  пишат фиктивни бележки, че са минали инструктаж, без такъв да е проведен. За една година никой нищо не е проумял" - заяви още Г. Манзаров. Родителите на загиналите деца искат да бъдат приети редица нови изисквания по отношение на ученическите екскурзии. Едното от тях е свързано с автобусите. "Не може да пътуват всякакви автобуси и да возят деца. Имаме предложение те да бъдат нови - до 5-6 години, и до определен брой километри и да отговарят на съвременните изисквания" - подчерта Георги Манзаров. Той даде пример с това, че наскоро в Свищов е организирана екскурзия за второкласници. Автобусът събирал 30 души, а се качили 40. Представители на фондация "Ангели от Лим" се обадили и, благодарение на това, автобусът е сменен, а с децата тръгнали и шестима родители. Според Г. Манзаров, необходимо е също много точно да се формулира коя е туристическа, и коя ученическа екскурзия.
Той е приел да бъде патрон на състезанията "Млад огнеборец" по покана на генерал Кирил Войнов. "Не ми е лесно да съм тук... Но ние нямаме избор. Или трябва да правим нещо за децата, или да сведем глави и да чакаме". През юли в Свищов ще се състои второто издание на футболния турнир, за който се очаква и международно участие. С него ще приключат за тази година дните, посветени на децата, загинали в река Лим.
 


Сходни връзки

"АВТОБУСИТЕ, КОИТО ВОЗЯТ ДЕЦА, ТРЯБВА ДА СА ДО ПЕТГОДИШНИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди