изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:30 EEST
ДЕЦАТА ОТ ИСПЕРИХ СТАНАХА ПЪРВИ НА "МЛАД ОГНЕБОРЕЦ"    
НовиниШестите републикански състезания на младежките противопожарни отряди се проведоха в петък и събота в Албена. Сред гостите на закриването бяха внучката на генерал Гурко - Катерина, и Варненският и Великопреславски митрополит Кирил. Присъства и генерал Кирил Войнов

Отборът на основно училище "Васил Априлов" в Исперих /област Разград/ стана комплексен първенец на шестите състезания "Млад огнеборец". На второ място се класира СОУ "Свети Паисий Хилендарски" - град Сливо поле, Русенска област, а на трето - прогимназия "Цвета Кръстенякова" - Врачанска област. Децата от село Черна, които представляваха Добричка област, са четвърти в комплексното класиране. В дисциплината "Бойно разгръщане на състезателна пътека" на първо място се класира отборът от Исперих, на второ - децата от Русенско, а на трето - отборът на СОУ "Неофит Рилски" в Банско /област Благоевград/. В дисциплината "Четиристотин метра щафетно бягане с препятствия" на първо място е ПГ "Цвета Кръстенякова" от Враца, на второ място - 50-о основно училище "Васил Левски", кв."Драгалевци" /София/, а на трето място - ОУ "Братя Миладинови" с.Черна /Добричка област/.
 Шестите републикански състезания "Млад огнеборец" бяха организирани от Министерството на вътрешните работи - Национална служба "ПАБ" и Министерството на образованието и науката. Надпреварата премина под патронажа на Георги Манзаров -председател на фондация "Ангели от Лим". Спонсор бе "Allianz" ЗПАД "Алианц България". В състезанията участваха над 300 момичета и момчета от всички региони на страната на възраст от 12 до 16 г. Надпреварваха се 28 отбори, а гости на първенството бяха отбор от румънския град Гюргево и възпитаници на дома за деца, лишени от родителски грижи, "Анна Гиздова" в Брацигово.
Сред гостите на церемонията за награждаване на победителите в събота бяха внучката на Генерал Гурко - Катерина, Варненският и великопреславски митрополит Кирил, директорът на НС ПАБ генерал Кирил Войнов и др. Бяха прочетени поздравителни адреси от името на министъра на вътрешните работи Георги Петканов,  главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов, министерството на образованието и науката, председателя на фондация "Знаме на мира - Людмила Живкова" - Евгения Живкова, и др. Почетни плакети получиха отборът от Румъния и децата от дома в Брацигово.
Генерал Кирил Войнов връчи юбилейния знак на НС ПАБ по повод 100-годишнината от първия пожарникарски събор на Георги Манзаров. Първият носител на този знак е министър-председателят Симеон Сакскобургготски, а вторият - директорът на РДВР във Варна генерал Веселин Петров.
 


Сходни връзки

ДЕЦАТА ОТ ИСПЕРИХ СТАНАХА ПЪРВИ НА "МЛАД ОГНЕБОРЕЦ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди