изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:28 EEST
Четири деца се удавиха в река Скът край град Мизия    
НовиниДецата, намерили смъртта си тук, са на 10 години, като две от удавилите се момчета са близнаци. Четвъртото дете е на 13 години и тялото му все още не е намерено.

Вчера по обяд четири деца отиват да се къпят в река Скът в Мизия. Те си избрали за къпане този вир.

"Това място хората го наричат "Яза" и тук през лятото децата идват и се къпят, но сега, тъй като водата е много дълбока - на места 2,5 - 3 метра, и се случи тази трагедия", обясни учителката Десислава Петкова. 

По времето на трагедията температурата на въздуха била 30 градуса, а тази на водата 20. Децата дошли на реката, за да се разхладят.

"Изглежда не са знаели да плуват и паниката е голяма, това е най-фаталното в тия случаи, паниката е фатална за всички тия неща", посочи водолазът Георги Кунински. 

По принцип река Скът тече през град Мизия бавно и спокойно, като дълбочината й не надвишава метър и петдесет. Заради пороите обаче водата в "Яза" стигнала 2,5 метра дълбочина.

"Това, което ми направи впечатление и затова веднага отидох направо в общината и помолих г-н кмета до довечера да сложат предпазни мрежи и да сложат надписи, много фрапиращи надписи, опасно, забранено за къпе, защото както виждате, мястото е много опасно, а не е обезопасено", заяви Христина Христова, министър на труда и социалните грижи. 

От кметството заявиха, че всяка година издават заповед за забрана на къпането в "Яза" и всяка година хората продължават да използват вира като градски плаж. Децата, намерили смъртта си тук, са на 10 години, като две от удавилите се момчета са близнаци. Четвъртото дете е на 13 години и тялото му все още не е намерено.

Преди две седмици други две деца се удавиха в езеро близо до помпената станция на Ботунец. През 2004 година при инциденти в охраняеми и неохраняеми водоеми у нас загинаха повече от 10 младежи.

През април миналата година 14-годишно момче се удави в отводнителен канал до промишлената зона в Девня. Месец по-късно украински студент загина при нещастен случай в язовир "Мотела" край Велико Търново, а друго момче се удави в езеро край софийското село Кривина. По време на ученическа екскурзия през юни в открит плувен басейн в Павел баня загина ученик от Стара Загора. При инцидента около басейна са били учителите и трима спасители.

През юли на бургаския плаж при вдигнат червен флаг 16-годишен младеж е изваден от морето, но медицинските екипи не успяват да го спасят.
Няколко дни по-късно момче загина в неохраняем язовир край село Борован. Негов връстник намери смъртта си в микроязовир в Пазарджишко, а трето дете се удави в 10-метров кладенец в Ямболско.

През август загинаха още три деца - две от тях бяха залети от водите на река Въча. В началото на септември 13-годишно момче се удави в Дунав край ломското село Долни Цибър.

http://www.btv.bg

.linkspecial{ font : bold 10px Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; } function mailsend (){ email=open("/news/newsmail.php?story=42155","bTV","dependent=1,top=300,left=250,Width=350,Height=180"); } function openprint (){ email=open("/news/newsprint.php?story=42155","bTV","dependent=1,top=0,left=0,Width=640,Height=641,scrollbars=1"); }
 


Сходни връзки

Четири деца се удавиха в река Скът край град Мизия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди