изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:47 EEST
GSM МЕЛОДИЯ - НА ВЪРХА НА БРИТАНСКИТЕ МУЗИКАЛНИ КЛАСАЦИИ    
Любопитно"Лудата Жаба Аксел Ф" разби класациите

Мелодия за телефон успя да бутне от върха на британските класации групата Колдплей и зае първото място. "Лудата жаба Аксел Ф" (Crazy Frog Axel F) е преработка на музикална тема от филма „Ченгето от Бевърли Хилс". Във филма актьорът Еди Мърфи изпълняваше ролята на ченгето Аксел Фоли. Парчето представлява имитация на форсиращи мотори.
Това е първата мелодия за телефон, която успява не само да влезе в музикалните класации, но и да ги оглави. Песента е на челни позиции в продажбата на сингли и продажби чрез Интернет.
Седмичната британска класация за сингли съществува от 1952 г. и е базирана на продажбите в 5600 водещи музикални магазина. Няма данни какви продажби е реализирал дискът с популярната мелодия, но се знае, че те са в съотношение 4:1 спрямо последния диск на групата Колдплей.
Рингтонът е записан още през 1997-а от студент, който имитирал звука от двутактови мотопеди, а образът на Лудата Жаба е нарисуван малко по-късно от негов приятел. Двамата правят малко видеоклипче и го пускат на страницата си в Интернет, а през 2004 г. са забелязани от компания за GSM мелодии, която откупува правата.
През последната година „Лудата Жаба Акесл Ф" стана най-популярната мелодия за телефони в Европа. dnes.bg/НДТ
 


Сходни връзки

GSM МЕЛОДИЯ - НА ВЪРХА НА БРИТАНСКИТЕ МУЗИКАЛНИ КЛАСАЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди