изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:03 EEST
АЛБЕНА ПОСРЕЩА ТУРИСТИТЕ С ОБНОВЕНА ВИЗИЯ НА ХОТЕЛИ    
ТуризъмВ нови четири дървени къщички гостите на комплекса ще наблюдават българските занаяти

За новия летен сезон е обновено едното крило на хотел "Добротица", съобщи за НДТ директорът "Експлоатация" в "Албена" АД Иван Калинков.  "Направихме едно ново, изключително добро фоайе в "Добротица", както и голяма анимационна зала. Разширихме и обновихме също за този летен сезон ресторанта и фоайето на хотел "Калиакра". Там изградихме също едно ново заведение и детска градина за гостите ни, които ползват услугата ол-инклузив" - разказа още И. Калинков. Дружеството е ремонтирало и вили "Изток", а към най-новия и модерен хотел на територията на курорта "Ралица супериор" е изградена мини-балнеология.
Албена организира също специални анимационни вечери в болшинството от ресторантите. За първи път доминантно през този сезон ще се предлага италианска кухня, като за целта екипи от ресторантите в комплекса са били на близо двумесечно обучение в Италия. "Доставени са вече и са монтирани в комплекса 4 нови пещи, които работят на дървени въглища и на тях ще се приготвят и предлагат над 100 вида пици" - добави още И. Калинков. Естествено не остава на заден план традиционната българска кухня. "Във всеки ресторант се прави специална анимационна вечер, посветена на българската кухня, а за тези, които искат да опитат и да научат повече, предлагаме посещения в обновения ресторант "Българска фиеста" /бивш пикник "Орехите"/ - добави И. Калинков.
Тази година гостите на курорта ще могат още да наблюдават изработката на различни сувенири по стари технологии. За целта Албена вече е изградила 4 дървени къщички, където до края на сезона ще се редуват майсторите на 10 традиционни български занаята. Гостите на курорта ще могат да видят резбарство, грънчарство, тъкачество и още много други. Сувенирите, които се изработват изцяло ръчно могат и да се купуват, като цените варират от 50 до 500 лв.
 


Сходни връзки

АЛБЕНА ПОСРЕЩА ТУРИСТИТЕ С ОБНОВЕНА ВИЗИЯ НА ХОТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди