изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:23 EEST
КВАРТЕТ "ФОРТЕ" ГОСТУВА В ДОБРИЧ    
КултураМузикантите се представят за пръв път пред добричка публика. В програмата прозвучаха произведения от Хайдн, Шуберт, Шостакович

Струнният квартет "Форте" изнесе снощи концерт пред добричката публика. Музикалното събитие бе поредната проява от Седмицата на камерната музика и се състоя в огледалната зала на драматичния театър. За първи път в града ни се представиха Иван Пенчев /цигулка/, Хари Ешкенази /цигулка/, Кирил Матанов /виола/, Димитър Тенчев /виолончело/. В програмата бяха включени произведения на Й. Хайдн, Ф. Шуберт, Д. Шостакович.
Квартет "Форте" е създаден през 1998 г. от млади и изявени инструменталисти от музикалната академия "Панчо Владигеров", лауреати на наши и международни конкурси. Четиримата музиканти са членове на Софийската филхармония и камерния ансамбъл "Софийски солисти". Квартетът е изнасял концерти, освен в София, още в Пловдив, Русе, Плевен. През юли м.г. е бил на турне в Германия. Снощи бе първото му гостуване в Добрич.
Тази вечер е закриването на Седмицата на камерната музика в Добрич. Концерт ще изнесе камерният ни оркестър под диригентството на Димитър Караминков. Солисти ще бъдат проф. Георги Спасов /флейта/ и Весела Тричкова /арфа/. В програмата са включени произведения от Моцарт, Доницети, Бизе и др. Музикалното събитие е от 19 ч. в огледалната зала на драматичния театър.
Седмицата на камерната музика се организира от община Добрич, дирекция "Хуманитарни дейности" и музикална къща "Катлин", със съдействието на Министерството на културата и туризма - Националния център за музика и танц. В тазгодишното издание на Седмицата на камерната музика добричката публика имаше възможността да види и чуе класическо трио от София, китарно дуо от Пловдив, група "Гълфстрийм" от Варна и др.
 


Сходни връзки

КВАРТЕТ "ФОРТЕ" ГОСТУВА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди