изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:03 EET
МЗ отмени издаденото разрешително на “Инкофудс” ЕООД за внос на “царевични пръчици CHEETOS PIZZA”    
НовиниСофия. Започнатата от Министерството на здравеопазването (МЗ) на 30 май проверка по повод информациите за партида гръцки снакс, внесен в България, съдържащ неразрешен оцветител, показа, че през 2002 г.

МЗ е издало санитарно разрешително на фирма “Инкофудс” ЕООД за внос на 10 продукта, сред които и “царевични пръчици CHEETOS PIZZA”. Това се казва в прессъобщение на Министерството на здравеопазването.
Документацията, представена за издаване на разрешителното, е окомплектована съгласно изискванията на действащата Наредба № 27 на МЗ за внос на стоки, имащи значение за здравето на населението (ДВ бр.75/1995г). В документацията липсва информация за наличие в продукта на оцветител “пара ред”.
С оглед изясняване на случая и недопускане на неблагоприятен ефект върху здравето на населението заместник-министърът на здравеопазването и главен държавен санитарен инспектор д-р Любомир Куманов издаде заповед, с която се разпорежда:
1. Отменя се разрешението за внос на продукт “царевични пръчици CHEETOS PIZZA” от Санитарно разрешително № 03148/2002 г., издадено на фирма “Инкофудс” ЕООД, София.
2. Задължава се фирма “Инкофудс” ЕООД да изтегли от пазара всички количества на “царевични пръчици CHEETOS PIZZA”.
3. Столична РИОКОЗ да постави под възбрана изтеглените от пазара количества от продукта и да вземе проби за извършване на лабораторен анализ.
4. Всички РИОКОЗ да извършат проверки за наличие на цитирания продукт в търговската и складова мрежа в страната. Намерените количества да бъдат поставени под възбрана.
Изпратено е писмо до Посолството на Гърция у нас с молба за предоставяне на информация за предприети мерки от страна на гръцката служба за контрол на храните.
След приключване на лабораторния анализ на снакса МЗ ще излезе с окончателно становище по случая.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

МЗ отмени издаденото разрешително на “Инкофудс” ЕООД за внос на “царевични пръчици CHEETOS PIZZA” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди