изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:55 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБюлетин на МВР - 31 май

НЦБ “Интерпол”. Служители на националното централно бюро извършиха трансфер на македонския гражданин Идрис Куртиси /30 г./. Чужденецът е задържан в страната ни на 6 октомври 2003 г. При проверка на ГКПП Гюешево в багажа му бил открит хашиш, укрит в пакетчета от чай. След задържането му, кюстендилският съд излиза с присъда лишаване от свобода и македонецът е настанен в софийския затвор. Веднага служителите на НЦБ “Интерпол” уведомяват колегите си от съседната държава и след предприетите процесуални действия е осъществен трансферът на 30-годишния македонски гражданин.
Пазарджик. Тази сутрин към 3.10 часа автопатрул на РПУ-Пазарджик спрял за проверка трима мъже на ул.”Синитевска”. Те мъкнели почти двуметрови метална ос и тръба. Униформените бързо установили, че вещите са откраднати от работилница, собственост на частна фирма от областния град. Изяснило се, че триото се промъкнало в помещението след като разбило стъкло на прозорец.  Двамата братя А.Ш. /21г./ и  Е.Ш. /24г./ от с. Алеко Константиново и пазарджиклията С.С. /55г./ са задържани с полицейска заповед за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Други техни колеги също попаднаха в полезрението на полицаи в Пещера. Вчера към 20 часа автопатрул засякъл трима мъже с лек автомобил пред пункт за изкупуване на метали в града. След извършената проверка се оказало, че апашите се опитват да предадат в пункта пълен багажник с чугунени канализационни шахти. Униформените установили, че шахтите са откраднати от гр. Брацигово и са собственост на местното ВиК.  А.Д. /17г./, М.В. /22г./ от гр.Бухово и С.М. /24г./ от гр.Пещера са задържани за 24 часа в РПУ-Пещера. Срещу тях също е образувано бързо полицейско производство.

София.  Служители на СДВР и ДНСП установиха и задържаха извършител на грабеж от магазин на мобилни телефони след упорита оперативна работа. В средата на април неизвестен мъж нахлу в магазина на бул. “Христо Ботев”, рани с нож 29-годишния собственик и отне оборота, четири мобилки от витрината и масивен златен ланец и избяга. Младият мъж бе настанен в “Пирогов” с опасност за живота. Пристигналият на място екип извърши щателен оглед, иззе множество следи и веществени доказателства. По случая бе образувано следствено дело. При последвалото разследване криминалистите бързо попаднаха по следите на С.Л. /25 г./, у когото бяха открити и два от откраднатите мобилни апарата. Той е задържан за 24 часа в следствения арест, а работата по документирането на случая продължава.
При проведена специализирана полицейска акция на столичното Първо РПУ са задържани Д.З. /23 г./ и Н.Н. /21 г./. Осъжданият вече Д.З. успял да изтръгне два златни синджира от 70-годишна жена, след като я нападнал пред вход на жилищна кооперация на ул. “Лидице”. Неговият “колега”, известен с прякора “Папунчо” също ”мерил сили” с възрастна жена. Пред магазин “Фантастико” в кв. “Изток” той нападнал 74-годишната жена и отмъкнал чантата й с пари и лични документи. Двамата са задържани в ареста на районното управление.
Служители на Шесто РПУ заловили регистрирания за различни престъпления и осъждан С.Л. /25 г./. Той умишлено запалил къщата на свой близък на княжевската ул. “Доброволец” и опитал да прикрие следите си. Наложена му е мярка за неотклонение “Парична гаранция”, криминалистите продължават да изясняват причините, довели до извършването на палежа.
Служители на “Икономическа полиция” в Пето РПУ задържали столичанина Н.Д. /43 г./, след извършена от него измама. За бизнессрещите си той избрал кафене на ул. “Московска” и  срещу обещание за съдействие за обучение в лондонски колеж, прибрал за “услугата” 80 британски лири. По случая е образувана преписка, материалите са изпратени в СРП за започване на наказателно производство срещу Н.Д.
Пловдив. Криминалисти на регионалната дирекция работят по сигнал за измама. Семейство пловдивчани се простили вчера с 3000 евро и 6000 лева, след като се предоверили на двама непознати. Съпрузите току що излезли от банката, откъдето теглили крупната сума, когато били настигнати от “служители на финансовата институция”. Те се представили официално, извинили се за безпокойството и неволната грешка - парите им са белязани във връзка с полицейска операция. За по-голяма достоверност те набрали по мобилен телефон мним управител на банката, който потвърдил думите им. След това двамата мъже предложили услугата  за подмяна на парите. Завели клиентите в съседна сграда, която по техни думи била на същата институция, взели левовете и еврото, накарали ги да изчакат пред една от вратите и вероятно през друг вход излезли от сградата.
Четирима мъже са задържани в ареста на VІ РПУ вчера. Около 2 часа на ул.”Кемера” автопатрул на полицейското управление спрял за проверка три автомобила, които подозрително обикаляли из улиците на кв. “Столипиново”. При последвалия оглед на колите “БМВ”, “Опел Корса” и “Ауди” полицаите открили незаконно притежаван пистолет, наподобяващ “Макаров”, 9 патрона за него, две черни качулки с отвори за очите, газов пистолет, газова горелка и чифт платнени ръкавици. В колите пътували пловдивчанинът П.Р. /36 г./ и известните на полицията И.С. /31 г./, Д.Г. / 42 г./ и Г.С. /38 г./ от Костенец. Работата по случая продължава.
Видин. Трима незаконни иманяри са задържани вчера при  полицейска проверка. Триото В.А./48г./, Л.В./25г./ и Г.Н./20г./ от с. Арчар били заловени докато незаконно разкопавали в района на паметника на културата “Рациария”, в землището на селото. Мъжете ползвали самоделно направен металотърсач, кирка и лопата. По случая в РПУ-Видин са образувани три бързи полицейски производство.


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди