изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:27 EEST
ОДС СЕ ПРИСЪЕДИНИ С НОВА ИНИЦИАТИВА КЪМ БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ ЗА ДЕСИСЛАВ    
ПолитикаМестният щаб реши на всеки 100 лева, изхарчени в предизборната кампания, да дарява по два лева за лечението на младежа


Предизборният щаб на Обединените демократични сили в Добрич се присъедини към благотворителната кампания за набиране на средства за лечението на 24-годишния Десислав Димов, който е парализиран след тежка катастрофа. Това съобщи вчера на пресконференция водачът на кандидат-депутатската листа Николай Младенов. "Нямам думи да изразя възхищението си от това, което той и семейството му са направили, за да съберат средства за лечението... Това момче има невероятната способност да се бори за живота. Той не се е предал" - подчерта Н. Младенов. Припомняме, че бе събрана нужната сума за първата операция на Десислав в Москва, но ще са необходими средства и за следващите. Н. Младенов призова и останалите политически сили в Добрич да се присъединят към инициативата и също да отделят средства за благотворителната кауза от своите бюджети за изборите. "Добрич показа категорично, че има гражданско общество, което е будно и готово да подкрепи един млад човек в неговата борба за оцеляване" - каза още Н. Младенов.
На пресконференцията водачът на листата съобщи, че Надежда Михайлова е получила покана от председателя на Европейската народна партия /ЕНП/ да участва в среща в Брюксел на всички министър-председатели от партии, членуващи в ЕНП. На срещата ще бъде обсъдена ситуацията след отказа на Франция да ратифицира проекта за Европейска конституция. Н. Михайлова пък имала намерението да постави темата за перспективите за присъединяването на България към Европейския съюз и предстоящите парламентарни избори. Според Н. Младенов, над България тегне опасността да влезе в сила предпазната клауза, ако не влязат в сила определени реформи. Той добави, че комбинацията жълто-червено управление след парламентарните избори би била пагубна за членството на страната ни в ЕС.
"Има опасност да се забави влизането на България в ЕС с поне една година" - заяви Н. Младенов. Той изтъкна две основни причини за това. Едната от тях е свързана със ситуацията, в която страната ни не изпълни поетите ангажименти към ЕС. Например, все още не били оползотворени 50-те милиона евро от ФАР за изграждане на ветеринарно-контролни служби на граничните ни пунктове. Другата причина е свързана с настроенията в ЕС срещу разширяването .
Вторият в листата на ОДС - Павел Павлов, коментира темата за неплатените сметки на ВиК-Добрич. "Правителство, което толерира посредничеството на частна фирма във взаимоотношенията между две държавни фирми трябва да поеме своята отговорност... Скоро Добруджа може да остане отново без вода" - каза още П. Павлов.
 


Сходни връзки

ОДС СЕ ПРИСЪЕДИНИ С НОВА ИНИЦИАТИВА КЪМ БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ ЗА ДЕСИСЛАВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди