изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:17 EEST
"ЩЕ БЪДЕМ БЕЗПОЩАДНИ КЪМ БРАКОНИЕРИТЕ"    
НовиниПред НДТ - Илия Михайлов - новият председател на ЛРД - Добрич

- Честито, г-н Михайлов! Разкажете с няколко думи кога се проведе събранието на Ловно-рибарското дружество в Добрич и колко годишен е мандатът на един председател?
- Благодаря. Общото събрание се проведе на на 27 май. Мандатът на председателя е 4-годишен и всъщност, след направените предложения и проведеното гласуване, аз смених на поста досегашния председател Драгостин Байчев. Общите събрания се провеждат на всеки четири години и сега, в началото на юли, предстои провеждането на такова и на централно ниво в столицата.
- Освен избора на нов председател, бяха ли направени други промени?
- Това, което бе променено - бе редуцирането на Управителния съвет на дружеството от 43-ма на 11 членове - с цел той да бъде по-мобилен. Въпреки това, в разширения му състав влизат също председателите на всички ловно-рибарски дружинки. В състава на УС като членове бяха избрани Драгостин Байчев, Здравко Канавров, директорът на лесничейството в Добрич - Цанко Николов.
- Какви са целите и задачите, които сте си поставил, поемайки поста на председател на Ловно-рибарското дружество в Добрич?
- Най-важните задачи, които смятам, че трябва да бъдат решени, са няколко. На първо място проблемът с бракониерството. Ще бъдем безпощадни към бракониерите. Хубаво е, че в УС са представители на полицията, на лесничейството, които ще ни оказват помощ в тази посока. Ще съставим програма, която ще има за цел организационното стабилизиране на дружеството, като в нея също ще има залегнали мерки за борба с нарушителите. Смятаме също да се обърнем към наши членове, които са в кооперации или пък арендатори, за съдействие и помощ при подхранването на дивеча на наша територия.
- Накрая, г-н Михайлов, колко са дружинките на наша територия и ще запазите ли например традицията да се провежда лов с журналисти?
- На наша територия има 36 дружинки, като само ловците са над 1000 души. Тук искам да добавя още, че ръководител на ЛРД остава Петър Петров, когото всички познават и бе ръководител и досега. Ще се постараем управлението да бъде напълно прозрачно. Що касае традициите - естествено, че ще продължим да провеждаме лова с журналисти, както и традиционните ловни вечеринки. Дори възнамеряваме да обогатим програмата с нови мероприятия - като например, лов съвместно с кметския екип и други.
 


Сходни връзки

"ЩЕ БЪДЕМ БЕЗПОЩАДНИ КЪМ БРАКОНИЕРИТЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди