изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:46 EEST
Двама английски туристи са в ареста с определение на Окръжен съд - Варна    
Ред и сигурностС постоянна мярка “задържане под стража” от днес са 19-годишните английски туристи Антъни Уилсън и Майкъл Шийлдс, срещу които са повдигнати обвинения за тежки умишлени престъпления по смисъла на българските закони, съобщиха от пресцентъра на ВОС.

Те бяха задържани в първите часове на 30 май тази година в курорта “Златни пясъци”, където след пиянска свада сериозно пострада 25-годишен българин, на работа в курорта, опитал се да ги разтърве. Единият от пияните английски туристи удря с камък по главата родения в Разград барман, след което побойниците остават пострадалия да лежи безпомощен и се оттеглят. Деянието е извършено с особена дързост и цинизъм. Първоначално задържаните англичани са били трима, но в хода на предварителното разследване Брадли Томпсън, обвинен в хулиганство е освободен под парична гаранция от 1000 лв, а от днес му е наложена и забрана да напуска България.
Майкъл Шийлдс е обвиняем по следствено дело на ОСлС Варна за опит за убийство – престъпление тежко по смисъла на закона, за което се предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, или доживотна присъда. От събраните доказателства до този момент – разпити на свидетели, протоколи за оглед, разпознаване и медицинските експертизи, може да се направи обосновано предположение, че Майкъл е извършител на дейнието, за което му е повдигнато обвинение.
Вторият английски турист, който ще остне в ареста на ОСлС Варна е Антъни Уилсън, който освен за хулиганство има повдигнато обвинение и за притежание на 7,24 грама хашиш, открит у него непосредствено след инцидента. Видимо разстроеният младеж поиска от съда да го освободи под гаранция, за да доведе свидетели в своя защита, но съдът прецени, че са събрани достатъчно доказателства, подкрепящи обвинителната теза и му наложи постоянна мярка “задържане под стража”.
На съдебното заседание присъства и г-н Николай Божилов почетен консул на Великобритания във Варна.
Ако бъде обжалвано, определението на Варненски окръжен съд ще се гледа на 7 юни пред Апелативен съд Варна. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Двама английски туристи са в ареста с определение на Окръжен съд - Варна | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Двама английски туристи са в ареста с определение на Окръжен съд - Варна
Автор: Anonymous да 2005-06-03 @ 21:29 EEST
Е какво излиза на практика ?
Англичанин или циганин било едно и
също.
Двама английски туристи са в ареста с определение на Окръжен съд - Варна
Автор: Anonymous да 2005-06-04 @ 08:59 EEST
Pri niskite zeni na drogata,Balgaria stava strana na droga-turizma.Chte udari chamar na Holandia,mai!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди