изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:38 EEST
Лепят по стълбове снимки на мъже, ползвали услуги на проститутки    
ЛюбопитноВсеки мъж, който потърси услугите на лека жена в Оукланд, освен че ще бъде преследван от закона, ще има “честта” да гледа снимката си, разлепена из целия град.


Тази “средновековна” мярка е част от новата кампания на кметството за ограничение на проституцията.

Властите в Оукланд, Калифорния, започнаха в сряда кампанията по разлепването на снимките на мъжете, които са били при проститутка. На други афиши пък е изписан безплатен телефонен номер, на който жриците на любовта могат да се обадят, ако искат да се преквалифицират.

“Идеята се роди, докато търсехме нови средства за борба с този все по-сериозен проблем, още повече, че броят на проституиращите малолетни е все по-голям”, обясни президентът на градския съвет на Оукланд Игнасио де ла Фуенте.

“Снимките по афишите са леко замъглени, за да не могат потърпевшите от мярката да бъдат лесно разпознати. Но в бъдеще личността на тези мъже ще бъде разкривана”, закани се Де ла Фуенте.


За противниците на идеята тази нова мярка напомня публичните унижения и заковаването за позорния стълб на престъпниците през Средновековието.

“Не смятаме, че е правилно да се издава самоличността на хората като допълнителна мярка, извън съдебното преследване”, заяви Алън Шлосер, правен съветник.

Някои вестници в САЩ от дълго време публикуват имената на мъже, които са били с проситутка и някои съдилища са благосклонни към такава мярка. Миналата година щатски съд разпореди крадец да се разхожда с табела, на която пише “Аз откраднах”.

http://tialoto.bg
 


Сходни връзки

Лепят по стълбове снимки на мъже, ползвали услуги на проститутки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди