изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:40 EEST
Полицай в наркотрафика    
Ред и сигурностПолицаят Владимир Великов бе задържан от свои колеги в Лом в момент на продажба на наркотици. При обиска в колата му антимафиотите открили и иззели 10 грама хероин и 5 грама канабис, които са достатъчни за 20 дози. Той е обвинен в притежание и разпространение на дрога.


Монтанските антимафиоти разработвали наркогрупата около година. Полицаят е бил наблюдаван, докато се засече връзката му наркодилърите, които снабдявали Лом с дрога.
27-годишният Великов е уволнен дисциплинарно.

БТВ – Новините – 19.30
Задържан е полицай от Лом, участвал в престъпна група за наркоразпространение
Задържан е полицай от Лом, участвал в престъпна група за нарко разпространение.
Групата е наблюдавана от Регионалното звено за борба с организираната престъпност няколко месеца. По данни на разследването, полицаят е замесен в наркобизнеса най-малко от една година.
Полицай от Лом е задържан като част от престъпна група наркодилъри.
Той е задръжан и обвинен за притежание и разпространение на наркотици. Уволнен е дисцилинарно.
Полицейският служител Владимир Великов е сержант от Охранителна полиция. Работи към Полицейския участък в Брусарци, в територията на Районното полицейско управление в Лом. На 25 години е, в системата е от 2001 година. Задържан е заедно с 27-годишния Пламен Борисов, който е с висящо дело за притежание и разпространение на наркотици във врачанския съд.
"Служителят е използван като чадър и е предотвратявал проверки срещу колегите", каза полковник Вихрен Тончев, директор на РДВР - Монтана.
Групата е наблюдавана от Регионалното звено за борба с организираната престъпност няколко месеца. По данни на разследването, полицаят е замесен в наркобизнеса най-малко от една година.
Никой в Брусарци обаче не вярва, че Владимир Великов може да е замесен в продажба на дрога.
Началникът на полицейския участък капитан Данаил Дончев обясни, че няма право да коментира случая. Уволненият служител спомена единствено, че официално изнесената информация не е точна и не е замесен в престъплението.

Дарик радио – Вечерна основна емисия – 18:00
Полицай бе заловен да разпространява наркотици в град Лом
Полицай бе заловен да разпространява наркотици в град Лом. Той е участвал в престъпна група, занимаваща се с доставка и разпространение на наркотици в града. Наркоразпространителите са разкрити след продължителна оперативна работа на служители на РЗ БОП и на РДВР.

Полицай вози хероин и трева
Ваня СТАВРЕВА

Полицай в комбина с наркомафията в Лом бе разкрит от служители на РДВР - Монтана, съобщи нейният директор полк. Вихрен Тончев. Това е 27-годишният сержант Владимир Величков от полицейския участък в Брусарци.
Около 20,30 ч в петък служители на РЗБОП спрели на околовръстния
път на Монтана " Ауди 80", управлявано от серж. Величков. В колата, която е собственост на полицая, се возел криминално проявеният Пламен Борисов от Враца, срещу когото в момента се води следствено дело за разпространение на наркотици, разказа полк. Вихрен Тончев. Полицаят и аверът му пътували от Враца към Лом. При проверка на автомобила антимафиотите открили 10 г хероин и 5 г канабис, които трябвало да бъдат пласирани в Лом. Сержанът ще бъде уволнен дисциплинарно и ще бъде предаден на военната прокуратура в Плевен, заяви полк. Вихрен Тончев.
Уличеният полицай работел от 8 г. в участъка в Брусарци като служител на Охранителна полиция и досега не се е провинявал и не е бил наказван, информира шефът на РДВР. Монтанските антимафиоти разработвали наркогрупата около година. Полицаят е бил наблюдаван, докато се засече връзката му наркодилърите, които снабдявали Лом с дрога. Полк. Тончев отбеляза, че това е първият случай на задържан служител от РДВР - Монтана, с наркотици.
в. 24 часа - стр. 5

Полицай пази наркодилър
Любомир ЙОРДАНОВ

Полицай бе задържан заедно с наркодилър при акция срещу разпространители на дрога в Северозапада. 25-годишният сержант Владимир Величков возел с колата си към Лом врачанина Пламен Борисов (27 г.) и му осигурявал защита. Това съобщи вчера шефът на РДВР-Монтана полк. Вихрен Тончев.
Участието на местно ченге в престъпна група станало известно на антимафиотите от Монтана преди няколко месеца. Още тогава редовият полицай бил поставен под наблюдение. „Бандата е била следена денонощно по всички правила на оперативната разработка", добави полк. Тончев. В петък към 20,30 ч на Околовръстния път на Монтана антимафиотите спрели „Ауди", шофирано от сержант Величков. В колата седял и Пламен Борисов, който е криминално проявен и има висящо дело за наркоразпространение. Без да подозира за клопката, Величков се разговорил с полицаите и опитал да избегне проверката, като извадил служебната си карта от МВР. Номерът не минал и аудито било подложено на щателен обиск. Спецполицаите открили 10 грама прахообразно вещество, което при тест реагирало на хероин, и 5 грама сух канабис. Според полицаите хероинът е бил достатъчен за 20 дози. „Сержант Величков е осигурявал чадър на бандитите и осуетявал проверките", казаха от РДВР. Двамата с Борисов вероятно са членове на по-голяма престъпна група. Не е изключено тя да е сформирана, след като през м. май м.г., под личното ръководство на ген. Бойко Борисов, в Лом бе арестуван скандалният наркотърговец Пламен Борисов-Сийката. Това разби пазара на дрога в крайдунавския град и дозата хероин достигна 10 лв. - най-високата ценавстраната, твърдят осведомени. Задържаните полицай и дилър са предадени на Военна прокуратура - Плевен, която образуваладело. След разпити двамата били освободени. Сержант Величков работел в Брусарци от осем години. Досега нямал нито гафове, нито награди. „Информирал съм за случая вътрешния министър и съм разпоредил дисциплинарна проверка. Полицаят е отстранен, а след нея ще бъде уволнен", отсече полк. Тончев.
в. Труд – стр. 40

Хванаха полицай, продавал дрога
Първолета ЦВЕТКОВА

ЛОМ. Полицаи заловиха свой колега, който продавал дрога в Лом. 25-годишният старши сержант Владимир Великов, служител на полицейското управление в Брусарци, бил спрян за проверка на кръстовището на околовръстен път Монтана-Враца. В "Ауди"-то му пътувал и 27-годишният наркодилър Пламен Борисов от Враца. При обиска на колата антимафиотите открили и иззели 10 грама хероин и 5 грама канабис. Полицаят е наблюдаван от колегите си повече от година, обясниха от РДВР-Монтана. Величков е използван като "чадър" на Борисов за пренасяне, транспортиране и доставка на наркотици на територията на град Лом. Старши сержантът ще бъде дисциплинарно уволнен.
в. Стандарт - стр. 4

Полицай превозва наркодилъри
Антимафиоти от Монтана арестуваха ченге, което возило наркодилъри в колата си. Това съобщи шефът на РДВР-Монтана полковник Вихрен Тончев вчера. Акцията е проведена, докато групата разнасяла по адреси в Лом поръчаната дрога. В личното "Ауди" на 27-годишния сержант Владимир Величков са открити 10 грама хероин и 5 грама марихуана. Величков е служител на охранителна полиция към РПУ-Брусарци.
"Заедно с полицая е задържан и 27-годишният Пламен Борисов от Враца. Той е криминално проявен и срещу него в момента във Враца се води следствено дело за разпространение на наркотици. Двамата пътували от Враца към Лом, за да доставят дрогата в крайдунавския град", обясни полк. Тончев.
Сержант Величков е от град Брусарци. Той работи в полицейския участък там от седем години, досега не се е провинявал и не е бил наказван. "Още днес (б.а. вчера) е издадена заповед за дисциплинарното му уволнение и той е предаден на военната прокуратура в Плевен", каза полк. Тончев. Той отбеляза, че това е първият случай на задържан служител от РДВР - Монтана, с наркотици. При всеки подобен случай нарушителят ще бъде уволняван незабавно, заяви полковникът.
Това обаче не е първия случай, в който се оказва, че полицията в Лом, в който се говори, че полицаи от Лом охраняват наркодилърите в града. Преди една година полицай от местното РПУ направи признанията, че ченгетата в града покриват пласьорите. Поводът беше смъртта на 16-годишната Петя Димитрова. Тялото и беше намерено в река Дунав, а за последно момичето беше видяна в компанията на местните дилъри.
Сержантът посочи местата, на които в града се продават наркотици. Униформеният обясни, че синът на един от полицаите в групата срещу дрогата продава марихуана в училището си. Тогава вътрешният министър Георги Петканов разпореди проверка в РПУ-то. Резултатите от нея обаче така и не бяха оповестени. Шефът на районното Иво Иванов остана на поста си. Уволнен беше само сержанта, който разкри далаверите в града. Причината беше, че не е издържал годишния психотест.
в. Монитор – стр. 5

Глава “Вътрешен ред” се пука откъм Брусарци и Лом
Кой ли не знае, че наркодилъри и полицаи обикновено са като скачени съдове. Холивудските клишета са ни набили модела на ченгето, точещо информация от дребния пласъор, който пък доброволно му я пуска, за да го оставят на мира с малкия му бизнес. Родната действителност също на всяка крачка ни сочи, че трафикът на дрога трудно би вървял, ако пазителите на реда не си затваряха очите тук и там срещу определен процент. Но чак пък лично служител на закона да вози наркотици и да пази стоката със служебната си карта - за такава наглост май още не бяхме чували. Ченге от Брусарци показа, че може и така.
Светкавичното уволнение на заловения на местопрестъплението полицай е похвална реакция на РДВР-Монтана. Само дето това далеч не е единственият случай сред служителите на МВР, дори конкретно в този район. Когато преди една година ченге от РПУ-Лом сигнализира, че негови колеги покриват пласьорите, никой не разгласи резултатите от извършената проверка и никой от шефовете на РПУ-то не бе сменен. Уволнен бе… онзи, който вдигна алармата.
Ако това е начинът, по който ще доказваме на Европа, че ни бива в борбата с престъпността и корупцията и не заслужаваме да ни отлагат членството, май няма да сме много убедителни. Досега доста се шумя по първата част на болезнената глава "Правосъдие и вътрешен ред" от Договора за присъединяване на България към ЕС, по която все ни критикуват. Но май и втората част - вътрешният ни ред - хич не ни е в ред…
АРГУМЕНТИ
Полицай от Брусарци вози наркодилъри. Ченгето охранявало пласьорите със служебната си карта. Информация в "Монитор"
в. Монитор – стр. 10

 


Сходни връзки

Полицай в наркотрафика | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди