изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:25 EET
ЗА БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ Е НЕОБХОДИМА СТАБИЛНА СРЕДА    
Парламент

Светлана Жечева – кандидат за народен представител от НДСВ за Добрички избирателен район, пред НДТ



- Г-жо Жечева, Вие сте позната сред добричлии като общински съветник и като собственик на частна фирма. Все пак, бихте ли се представили пред читателите на в. “Нова добруджанска трибуна”?

- Първо, тъй като днес е понеделник, искам да пожелая на читателите на “Нова добруджанска трибуна” спорна седмица. От град Добрич съм, на 40 години, семейна, с две вече големи деца. Тази година имах абитуриент, надявам се наесен и студент. Другият ми син е десетокласник в Математическа гимназия “Иван Вазов”. Съпругът ми има собствен бизнес. По образование съм икономист и от 10 години се занимавам със счетоводно обслужване на фирми.

- Как една толкова ангажирана жена като Вас успява да намери време и за бизнеса, и за семейството си? Как се справяте с всичко?

- По принцип ангажиментите се степенуват. И най-важното е, че се радвам на разбиране у дома – от съпруга си, от двете си момчета. При добро разпределение на задълженията вкъщи и при един добър контрол успявам все пак.

- Каква е Светлана Жечева извън работното си място? Какво е Вашето хоби, с какво се занимавате в свободното си време, колкото и малко да е то?

- Едва ли може да се каже, че имам хоби, защото през последните години времето ми действително е много точно и ясно разпределено. Обичам природата, макар че имам все по-малко възможност да бъда сред нея. Обичам си близките, обичам си приятелите и може да се каже, че по-голяма част от свободното си време отделям за тях. Много съм свързана с роднините си, те са много важни за мен. Така съм възпитана. А иначе обичам да чета. От българските автори обичам Николай Хайтов, това за мен е най-българският писател. Основно обаче чета специализирана литература. Нещото, което бих желала да правя през свободното си време, ако е повече, е да рисувам, но не съм се отдавала на тази си страст от много години.

- Вие сте в частния сектор от 10 години. Какво през последните четири години - през управлението на НДСВ, се промени към по-добро?

- Действително съм имала възможност да наблюдавам развитието и настроенията в бизнеса през различните периоди и начини на управление на нашата държава. Искам да кажа, че за бизнеса в България е необходима стабилна среда, в която той да се развива. Нужна е стабилна данъчна политика, стабилна финансово-кредитна система, ясни и точни правила. И мисля, че през последните години това наистина се получи. Не са отдавнашни случаите, когато бяха променяни данъчни закони не само като процент ставка, бяха променяни философиите на законите и те влизаха в сила със задна дата. Това беше трагично като отношение на държавата към бизнеса. Това е недопустимо. През последните четири години през управлението на НДСВ държавата направи много за мотивирането на бизнеса да плаща данъци, вече има логика в данъчното законодателство, синхрон на данъчното и счетоводното законодателство, възможност за получаване на кредити. През управлението на НДСВ виждаме желанието на всички за излизане на икономиката на светло. Банките отпускат кредити при декларирани доходи на фирма или физическо лице. Даде се възможност на работника да се чувства спокоен и сигурен с всички промени в трудово-правната уредба. Налице е много добре организираната дейност на Инспекцията по труда като гарант за спазването на трудовото ни законодателство и защита на интересите на работниците.

- Какво предвижда управленската програма на НДСВ през следващите четири години по отношение на бизнеса, на данъчното законодателство?

- Правителството на НДСВ доказа, че може успешно да управлява България и заявява желанието си да продължи. Преди всичко НДСВ е за изтегляне на държавата от бизнеса. Бизнесът трябва да се развива на база на пазарни механизми и тези механизми да го регулират. Държавата трябва да остане с функциите да създава средата, в който този бизнес да се развива. Така той ще стане по-конкурентен и ще отговори на високите изисквания след влизането ни в Европейския съюз. На базата на всичко, което е направило правителството на НДСВ, следва постепенното въвеждане на плоския данък, който наистина е един справедлив данък. Разбира се, това не може да стане изведнъж. НДСВ предвижда намаляване на етажите на облагане до 3 със ставки съответно 0 процента, 9 процента и 19 процента. Идеята е да остане по-голяма парична маса в данъчно задължените лица, която те да реинвестират – в повишаване на жизнения си стандарт, в нови инвестиции. НДСВ предвижда намаляване на осигурителните вноски за пенсионното осигуряване от 3 до 5 проценти пункта. В управленската си програма НДСВ залага на устойчив ръст на минималната работна заплата, диференциран подход при получаване на социалните помощи, увеличаване на размера на помощите на хората с увреждания, самотните възрастни хора, на самотните родители.

- Какво е посланието Ви към читателите на “Нова добруджанска трибуна”, защо трябва да гласуват за НДСВ с бюлетина № 6?

- Както вече казах, любимият ми автор е Николай Хайтов. И ще си позволя да кажа нещо, което е станало крилата фраза за нас българите: Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто – да можеш да го направиш. НДСВ заяви амбиция за управление, получи вота и доверието на народа и доказа, че е в състояние да води държавата компетентно и отговорно.

 


Сходни връзки

ЗА БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ Е НЕОБХОДИМА СТАБИЛНА СРЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди