изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:32 EEST
БСП ЩЕ ИСКА ПРОВЕРКА ЗА ЗАМЕНКИТЕ НА ГОРСКИ ФОНД В ДОБРИЧКО    
ПарламентЯсен ПЕНЧЕВ - председател на Областния и Общински съвет на БСП-Добрич, кандидат за народен представител от “Коалиция за България” в 8-и Добрички избирателен район:

- За това, което се случва в община Шабла със замяната на държавен горски фонд по плажната ивица, подписано от министъра на земеделието Нихат Кабил, има виждане на ръководството на БСП непосредствено след изборите тази сделка да бъде атакувана по съответния правов ред и да бъде отменена заповедта на земеделския министър.

Известни са - поне на нашата политическа сила, опитите на ръководството на общината в лицето на кмета й през последните години да бъде направена замяна на този държавен горски фонд с общински, с цел около плажната ивица да може да се развие туризъм, да се планира тази дейност, да се привличат инвеститори, да се разработи цялостна концепция за бъдещето на района с оглед на етнографските, природните и историческите дадености.

Това действие на министър Кабил е акт на пренебрегване на Добруджа и работа срещу интересите на региона. Най-вероятно има политически и лични користни цели, обслужвайки някакви корпоративни интереси. Това е и проява на цинично високомерие и управленска безотговорност. В същото време ни е ясно, че НДСВ оставя ДПС да си разиграва коня, както гласи народната поговорка, без никакъв контрол, без никакви санкции за търсене на политическа и друга отговорност. В крайна сметка това опира до високомерието и безхаберието на премиера Симеон Сакскобургготски. Не е луд този, който яде зелника, а този, който го дава - казал го е пак народът. Такава е ситуацията и в другите сектори на националната ни икономика – транспорта, енергетиката и пр. Всичко, което се прави, е в ущърб на обикновения български гражданин, на данъкоплатеца, а от това имат интерес сивата икономика и чужди инвеститори в кавички, които на практика нищо не влагат, а само получават. Премиерът превръща българския гражданин в поданик, а страната ни в протекторат на чужди страни.

 


Сходни връзки

БСП ЩЕ ИСКА ПРОВЕРКА ЗА ЗАМЕНКИТЕ НА ГОРСКИ ФОНД В ДОБРИЧКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди