изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:11 EEST
МОДЕРНАТА БИБЛИОТЕКА    
КултураПредставяне на д-р Иванка Янкова - директор на библиотеката при Софийския университет и нейната книга "Модерната библиотека" се състоя в петък. Проявата бе посветена на 135 години библиотечно дело в Добрич, 55-годишнината на библиотека "Дора Габе" и 90-годишнината от рождението на Петър Увалиев.

Д-р Иванка Янкова е родом от Добрич. Завършила е Държавния библиотекарски институт, а след това Софийския университет в специалността "Българска филология". Тя е доктор по нова и най-нова история. От 2001 г. е директор на Университетската библиотека при СУ "Св. Климент Охридски". През годините участва в различни проекти - на ЮНЕСКО, програма "ФАР", проекта "МОЕ" на Германския библиотечен институт, фондация "Отворено общество" - Будапеща, програма "TEMPUS" и др. Участвала е в много международни и национални конференции.
Библиотеката при СУ стартира със самото основаване на висшето учебно заведение през 1888 г. В момента това е голям библиотечен комплекс, който разполага с фонд от над 2 милиона библиотечни единици. Сградата е паметник на културата и е строена през 1934 г. "Това е първата напълно автоматизирана библиотека в България... В нея успешно се съчетават традицията с най-новите технологии" - подчерта Таня Тодорова, началник отдел "Връзки с обществеността" в библиотеката.
 


Сходни връзки

МОДЕРНАТА БИБЛИОТЕКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди