изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:22 EEST
"ГЛАСУВАНЕТО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДЪЛЖИ НА ПРОВОКАЦИЯ"    
Политикаказа пред журналисти в петък Лий Питърсън - представител на Международния републикански институт на САЩ. Преди това той проведе кратък семинар с предизборния щаб и кандидатите за депутати от листата на ОДС

Представителите на Международния републикански институт на Съединените американски щати - Лий Питърсън и Милена Недева, посетиха в петък Добрич. Те изнесоха кратък семинар пред предизборния щаб и кандидатите за депутати от листата на ОДС за Добричка област.
Международният републикански институт е надпартийна организация, която предлага консултации на партиите, обясниха гостите. "Едни добре проведени кампании от страна на всички партии допринасят за развитието на демокрацията... България е демокрация, която започна да узрява и премина през няколко изборни цикъла" - каза пред журналисти Лий Питърсън. Според него обаче, това води да намаляване на интереса към изборите, което пък води до тревоги, свързани с ниска избирателна активност. Г-н Питърсън заяви още, че по света се използват различни техники за увеличаване на избирателната активност. Той обаче за пръв път чувал за лотария. "Ако тя не противоречи на законодателството, то в нея няма нищо нередно" - каза той. "Гласуването не трябва да се дължи на провокация. Да дадеш гласа си е право" - коментира също г-н Питърсън.
Л. Питърсън посочи и факта, че допреди няколко години ниската избирателна активност е била проблем в развитите държави, но сега нещата започват да се обръщат и хората разбират, че това е моментът, в който могат да се оплачат.
 


Сходни връзки

"ГЛАСУВАНЕТО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДЪЛЖИ НА ПРОВОКАЦИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди