изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:43 EET
В 19 ОБЩИНСКИ УЧИЛИЩА ИМА 200 КОМПЮТЪРНИ СИСТЕМИ    
НовиниДоставени са 200 компютърни системи в 19 общински училища в Добрич, съобщиха от пресслужбата на община Добрич. В тях са включени клавиатура, мишка, скенер, мастилено-струен и лазерен принтер, сървър и Ю Пи еС. Компютърните конфигурации са по програмата i-България, която се реализира от Министерството на транспорта и съобщенията. Освен компютърните системи, за училищата са преведени 19 500 лв., с които да бъде извършена подготовка на кабинетите - да бъдат закупени мебели и технически средства за охрана, да бъде обновена елинсталацията в залите и др.

На традиционната кметска оперативка зам.-кметът по образованието В. Балчева уточни още, че общата стойност на доставката само за общинските школа е 303 хил. лв., като във всички СОУ-та има по 12 компютъра, по толкова компютърни конфигурации има и в три профилирани гимназии, по 10 във всички основни училища, 7 са конфигурациите в основното училище в Рилци. "Вторият етап на програмата i-България на Министерството на транспорта и съобщенията предвижда обучение и квалификация на преподаватели. За всеки преподавател, който ще бъде обучен от програмата на министерството, са предвидени 34 лв., плюс средства от държавната издръжка. Тази стъпка ще бъде предприета следващата учебна година" - добави В. Балчева.
 


Сходни връзки

В 19 ОБЩИНСКИ УЧИЛИЩА ИМА 200 КОМПЮТЪРНИ СИСТЕМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди