изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:10 EET
ФРАНЦУЗИ И ИСПАНЦИ ИНВЕСТИРАТ 11.5 МЛН. ЕВРО В КАВАРНА    
ИкономикаФренска и испанска фирма ще инвестират 11.5 милиона евро в изграждането на два хотелски комплекса в крайморската част на Каварна. Това стана ясно вчера, по време на среща на съпрезидента на френската фирма “Евросилекс” с кмета на Каварна Цонко Цонев. Общината вече е издала разрешителните за строеж на комплексите “Свети Георги” и “Каварна Хилс”.

Изграждането им обаче ще започне след 10 септември, когато отпадне забраната за строителство по Черноморието, обясни кметът Цонко Цонев.

Френската фирма “Евросилекс” ще инвестира в изграждането на “Свети Георги” 1.5 млн. евро, сподели за НДТ Никола Галан. Комплексът ще е с 25 апартамента, разположен върху 1.7 декара. “Евросилекс” ще изгради и хотелския комплекс “Каварна Хилс”, в който испанската фирма “Мангле” ще инвестира 10 млн. евро. Хотел “Каварна Хилс” ще е с 92 апартамента, ресторант, басейни, в процес на доуточняване е и изграждането на тенискорт. Той ще е разположен на площ от 6 декара. Предвижда се строителството на “Свети Георги” да приключи през юни 2006 г., а на “Каварна Хилс” – в края на лятото на 2007 г.

“Избрахме Каварна, защото е далеч от шума, има прекрасна природа, а и тук ще бъдат изградени голфигрища. Районът на Каварна е един от районите с най-голям потенциал спрямо останалите в страната” – сподели Никола Галан. Той изрази задоволството си от доброто обслужване на общинската администрация на крайморския град. Французинът посочи и изключително големия интерес към закупуване на имоти в Каварна. Само за три месеца около 1 500 англичани са проявили такъв. “Колкото и странно да звучи, ние – чужденците, искаме да дойдем да живеем в България, да развиваме бизнес тук и дори тук да учат децата ни. Защото харесваме България” – каза Никола Галан. И изрази увереността си, че благодарение на чуждите инвестиции, в близко бъдеще Каварна ще бъде една много по-предпочитана дестинация от сега рекламираните български курорти.

На срещата стана ясно още, че “Евросилекс” инвестира над 10 000 лева на месец в различни информационни издания за реклама, като 95 процента от нея е за популяризиране на Каварна. Това може да се види и в сайта на френската фирма www.eurosilex.com. Никола Галан предложи на кмета Цонко Цонев да направи превод на електронната страница на Каварна на английски език. “Всеки един, който купи днес в Каварна, може да се чувства щастливец и да е сигурен в инвестицията си” – категоричен бе французинът. НДТ

 


Сходни връзки

ФРАНЦУЗИ И ИСПАНЦИ ИНВЕСТИРАТ 11.5 МЛН. ЕВРО В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди