изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:40 EEST
ДЯЛОВЕ ОТ ЕДНО ПЕНСИОННО ДРУЖЕСТВО В ДРУГО ПРЕХВЪРЛЯМЕ САМО С НОТАРИАЛНА ЗАВЕРКА    
НовиниНа заседанието си от 8 юни Комисията по финансов надзор е приела Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 3 от 24.09.2003 г. - за реда и начина за промяна на участие и за прехвърляне на натрупаните средства на осигурено лице от един фонд за допълнително пенсионно осигуряване в друг съответен фонд, управляван от друго пенсионно осигурително дружество.

С направените в наредбата изменения и допълнения се предвижда прилагане на механизъм, чрез който да се гарантира, че осигуреното лице е изразило лично волята си за промяна на участие или за прехвърляне на средства от един в друг съответен пенсионен фонд. За целта се въвежда изискване за нотариална заверка на подписа на осигуреното лице върху първия екземпляр на подаденото от него заявление за промяна на участие или за прехвърляне на средства. Това съответно води до отпадане на досегашния ред за подаване на заявлението лично от осигурения в офис на новото пенсионно осигурителното дружество. Изменени са и образците на заявленията. От началото на процеса за прехвърляне в Комисията са постъпили общо 192 жалби от осигурени лица, които алармират за това, че  дяловете им са били прехвърлени без тяхно знание.
 


Сходни връзки

ДЯЛОВЕ ОТ ЕДНО ПЕНСИОННО ДРУЖЕСТВО В ДРУГО ПРЕХВЪРЛЯМЕ САМО С НОТАРИАЛНА ЗАВЕРКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди