изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:16 EEST
КРЪВНИЯТ ЦЕНТЪР И БЧК ЩЕ ОТБЕЛЕЖАТ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА КРЪВОДАРИТЕЛИТЕ    
Новини14 юни е Световният ден на доброволния кръводарител. В тази връзка Кръвният център към добричката болница съвместно с Регионалния комитет на БЧК организира акция по кръводаряване, съобщи за НДТ д-р Людмила Радилова - началник на отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ - Добрич.

"Каним всички, които имат желание да дарят кръв от 9.00 до 12.00 часа в БЧК. Обръщаме се и със специална покана към нашите дългогодишни кръводарители - заедно да отбележим този ден" - добави още д-р Л. Радилова. Организаторите са предвидили коктейл, с който ще поздравят кръводарителите, помогнали за спасяването на не един човешки живот. В същия ден - 14 юни, в отделението в болницата се организира и ден на отворените врати, така че всеки, който пожелае, може да се запознае отблизо с работата на специалистите. Още един екип в самата болница ще посреща пожелалите да дарят от ценната животоспасяваща течност. Средно за областта кръводарителите са около 3 хил. души. "За последните десет години безспорно е регистриран спад в броя на доброволците, които даряват кръв. Отпаднаха военните, защото просто няма военнослужещи. Фирмите станаха частни и не навсякъде ни допускат, но въпреки всичко, ние успяваме да се справяме и досега не сме имали отложена операция, например поради липса на кръв" - добави още д-р Л. Радилова.
 


Сходни връзки

КРЪВНИЯТ ЦЕНТЪР И БЧК ЩЕ ОТБЕЛЕЖАТ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА КРЪВОДАРИТЕЛИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди