изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:12 EET
EНЧО МАЛЕВ: НОРМАЛНО Е ЕДНО УПРАВЛЕНИЕ ДА БЪДЕ КРИТИКУВАНО, НО ЕДНА ДОСТОЙНА ОПОЗИЦИЯ НЕ БИВА ДА Е ЧЕРНОГЛЕДА    
ПарламентНДСВ обяви, че ще води толерантна и позитивна кампания, но когато опозицията казва на “бялото” – “черно” и аз ще си позволя да припомня някои неща: с какво, например,  хората ще запомнят предишните управления?  Ще бъда съвсем лаконичен: 

Приватизацията на Иван Костов остави хиляди  на улицата, а при Жан Виденов станахме свидетели на пълна разруха в държавата: хиперинфлация, 303 % лихвен процент, безкрайни опашки за мляко и хляб и т.н. Но дотук ще спра, защото не можем да променим нищо. Твърдя, че за да бъде конструктивна една опозиция, трябва да вижда и признава позитивните факти. Както подчерта и г-н Желязко Христов, посоката е правилна! Като погледнем баланса на свършеното и несвършеното, ще видим, че положителните неща, направени от правителството на НДСВ, са повече. Ще спомена някои акценти в тази посока.

През изминалия мандат икономиката ни постигна отлични резултати. Сред тях:

-          устойчив, реален ръст на националния доход от близо 5% годишно за последните 5 години,

-          среден годишен ръст от 15 % на инвестициите в основен капитал,

-          непрекъснато нарастване на преките чуждестранни инвестиции до над 4,7 млрд. лв., като само за последната година те са над 2,5 млрд. Много важен за нашия регион е фактът, че в Добрич вече има стратегически инвеститори. Сред тях са: Юниливър, “Сименс” - във фирма “Елия”, “Йозеф Зайбел” в  “Неди стил” и др.

-          броят на безработните е намалял с над 200 000 души,

-          средната работна заплата е нараснала от 200 лв. на над 300 лв.

-          За първи път имаме нулев бюджетен дефицит, за първи път е постигнато преизпълнение на бюджета с над 1 млрд. лв.

 

Нещо много важно в социалната сфера за област Добрич:

 Цифрите показват, че заетите лица в икономиката на региона през 2004 г. са 40 849 души. Като броят на заетите спрямо 2002 г. е нараснал с 40 %. Това е много красноречив показател!

И  означава, че са създадени такива  параметри и условия на средата, които гарантират необратимостта на бъдещото социално-икономическо развитие на областта.

Чувствителен спад се забелязва в нивото на безработицата: средно за област Добрич тя е снижена с 6 %, като за град Добрич в момента е 10.52 % !

Нека кажем какво се направи за средното образование:

-          С бюджет-2005 се отпуснаха 5 мил. лв. за лична квалификация на учителите;

-          Компютъризацията на училищата в цялата страна е факт, преди броени дни в Добрич пристигнаха още 200 нови компютъра, непрекъснато се откриват компютърни кабинети;

-          Изгради се система за ремонти на училищата и детските градини по програмата за енергийна ефективност;

-          Върнаха се безплатните учебници ІІ-ІV клас и много др.

В крайна сметка, многото свършени неща от правителството на НДСВ, безспорните успехи през този мандат, ще трябва да се превърнат в успехи на всеки гражданин през следващите няколко години, ще доведат до постепенно повишаване на стандарта на живот.

  И, аз съм убеден, че това ще бъде забелязано и от опозицията!

 


Сходни връзки

EНЧО МАЛЕВ: НОРМАЛНО Е ЕДНО УПРАВЛЕНИЕ ДА БЪДЕ КРИТИКУВАНО, НО ЕДНА ДОСТОЙНА ОПОЗИЦИЯ НЕ БИВА ДА Е ЧЕРНОГЛЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди