изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:18 EEST
КНСБ ОРГАНИЗИРА ДИСПУТ С КАНДИДАТИТЕ ЗА ДЕПУТАТИ    
НовиниТе представиха акценти от предизборните платформи на отделните политически сили и вижданията за развитието на страната

КНСБ организира вчера в Добрич диспут с участието на кандидатите за народни представители. Своеобразен домакин бе регионалният координатор на синдиката Гинка Василева, на събитието присъства и лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов. В диспута участваха водачите и членовете на канидатдепутатските листи за Добричка област. "КНСБ никога не е пестила критичната си позиция на никой кабинет" - подчерта д-р Желязко Христов. "Отказът от гласуване значи да кажем, че демокрацията е безсмислена" - каза още той. Първо бе дадена думата на водачите на кандидатдепутатските листи, които разполагаха с по десет минути, за да изложат своите виждания.
"Все по-малко хора в България вярват на празни обещания" - заяви водачът на листата на ОДС Николай Младенов. Той изтъкна необходимостта от постоянен и интензивен диалог между държавата, политическите сили, синдикатите, работодателите и неправителствения сектор. Н. Младенов представи програмата на ОДС. Той обясни, че в нея е включена Харта на правата на българските граждани, съдържаща 12 принципи, на база на които са разработени икономическите и социални послания в предизборната платформа на партията.
"Ще акцентирам върху това, което бих направила като народен представител от Добрички многомандатен избирателен район" - с тези думи започна изказването си водачът на листата на ПП "Новото време" Даниела Пеловска. Тя каза, че при една от срещите й, е била наречена новата баба Вида за Добруджа. "Трябва да познаваш проблемите на всеки човек... Хората искат да чуем какво мислят" - каза Д. Пеловска. В изказването си тя подчерта още, че държавата трябва да вземе мерки за насърчаване на заетостта. Във връзка с лошото състояние на пътищата, Д. Пеловска заяви: "Добруджа в момента прилича на гробница".
"Трябва да работим за издигане авторитета на браншовите организации" - каза Камелия Койчева, кандидат за депутат от листата на "Коалиция на розата". Най-ценното в тяхната платформа било почасовото заплащане. То от своя страна щяло да облекчи бизнеса, да даде възможност на обикновения човек д работи на 2-3 места, което пък означавало и по-високи доходи. "България е в Европа със своята култура... Европа трябва да е горда, че България ще влезе в нейните редици" - подчерта още К. Койчева.
"В листата на "Коалиция за България" всяко изречени и ангажимент към българския избирател са точно премислени" - заяви кандидатът за народен представител Ясен Пенчев и добави: "Българското общество е отчаяно и обезверено от несбъднати обещания". Я. Пенчев открои някои от акцентите в листата на "Коалиция за България", свързани с конкретните проблеми на добруджанци. Това са реконструкция на цялостната инфраструктура, възстановяване на традиционни производства и т.н.-
Кандидатът за депутат от листата на НДСВ Енчо Малев започна изказването си с мотото на предизборната кампания, а именно - силна икономика и високи доходи. Той се спря на нещата, които е свършило правителството на НДСВ през четиригодишния си мандат - финализиране на членството на България в НАТО, финансова стабилност в страната, оборудване на училищата с компютърни кабинети, срдства за преквалификация на учиелите и т.н. "Няма ли мощна икономика, не може да има силна социална политика" - подчерта Е. Малев.
 


Сходни връзки

КНСБ ОРГАНИЗИРА ДИСПУТ С КАНДИДАТИТЕ ЗА ДЕПУТАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди