изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:09 EEST
"Позвънете Новини", Варна: Заловиха 3 млн. фалшиви долари    
Ред и сигурностВарна. Полицията разкри и арестува трима мъже и една жена, които са участвали в производството и разпространението на фалшиви щатски долари, съобщиха вчера от РДВР-Варна. Двама варненци - 36-годишният Й.А. и С.С. на 57 години, са в основата на производството на фалшивите пари, смятат криминалистите.

Заловените в частен дом в Силистра банкноти на стойност 2, 319 млн. долара са на различно ниво на завършеност. 456 600 са отпечатани двустранно на хартия формат А4. Намерени са още 2 421 листа с едностранно отпечатани банкноти по три банкноти на всеки лист. В съобщението на полицията не се съобщава колко са изцяло завършените фалшиви пари, които са с най-голяма престъпна тежест пред българските закони.
Заловената обща сума фалшификати, според критериите на американското законодателство, възлиза на 3, 045 млн. долара, съобщиха от българската полиция.
Заловените в депото пари са в купюри по 100 долара. Според статистиката това е най-голямата задържана сума от долари менте у нас. Спецполицаите намерили фалшификатите укрити на различни места в къщата - в шкафове, гардероби и под леглата. Акцията се провела паралелно във Варна и Силистра.
"36-годишният мъж, сочен като организатор, официално е безработен. Той обаче строи четириетажен хотел в района на "Траката" с парите, спечелени от престъпната дейност", заяви вчера генерал-майор Валентин Петров. Арестуваният имал наложена забрана за напускане на страната, заради задължения в особено големи размери.
Вторият задържан варненец - С.С. на 57 години, се занимавал с разпространението на парите. Той пласирал фалшификатите в България и в чужбина. Двамата мъже са били известни на полицията и са в криминалните регистри като специалисти по банкноти-менте.
Задържано е и силистренско семейство - Т.Г. на 37 години и Н.Г. на 38 години. Двамата са предоставили дома си за организиране на депо за съхранение на готовата продукция, както и на част от инструментите и материалите за тяхното производство.
При обиски на няколко вили, къщи и апартаменти във Варна е открита хартия за отпечатване и мостри на копюри по 100 долара. В Силистра е била намерена готовата продукция, ненарязани отпечатани банкноти върху формат А4, части от ръчна преса, ножове, сита за поставяне на воден знак, бои, лепила, както и други помощни материали, съобщиха още от РДВР. Полицейски експерти смятат, че в Силистра е извършвана довършителната дейност по изготвянето на фалшификатите - поставянето на защитните знаци, слепване на двете части и оформянето на "релефа" за имитиране на оригиналния печат по доларите.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

"Позвънете Новини", Варна: Заловиха 3 млн. фалшиви долари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди