изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:48 EEST
БСП ЗАПОЧВА ЛОВ НА ВЕЩИЦИ    
Политика  БСП ще гони държавни чиновници – активисти в кампанията на НДСВНяма да има политическа чистка след изборите, но няма да се толерират държавни чиновници, активно включили се в предизборната кампания на НДСВ.

 Това обяви в петък лидерът на социалистите Сергей Станишев, като допълни, че и преди представители на партията, сочена за най-вероятен победител на изборите, са отправяли подобни предупреждения към администрацията, която сега е на подчинение на НДСВ.

Всички членове на БСП, които участват в кампаниите на други партии, ще бъдат изключени, обяви още в Стара Загора лидерът Станишев. Бившият кмет на Враца и местен червен функционер Румен Стоманярски е водач на листата на "Евророма" в града, а бившата кметица на Ямбол Николина Хаджигеоргиева оглавява местната листа на Коалиция на розата.

"Всички включили се в кампаниите на други коалиции членове на БСП на практика са се самоизключили от партията. Ние водим битка и подобно поведение не може да бъде толерирано или подминавано с мълчание. Не може да има компромиси в тази област. Всякакви минали заслуги са без значение!" беше категоричен Станишев. Въпрос на вътрешнопартийна технология е вземането на решение за освобождаването им впоследствие, допълни лидерът.

Соцлидерът отказа да съобщи имената на хората, които възнамерява да покани в състава на евентуално правителство на левицата. Според него част от тях активно участвуват сега в кампанията. В следващия кабинет ще трябва да има вицепремиер, отговарящ за социалната област, предвижда се и министерство на информационните технологии.

"Най-лошият вариант за България е сформирането на широка дясна коалиция, която на практика ще бъде коалиция на сделката, на подялбата на интересите. Вече имаме красноречив пример колко неработеща е подобна коалиция след изборите за местно самоуправление в София”, заяви Сергей Станишев. Той допълни, че още от първия ден на следващия парламент левицата ще заработи с всички представени в Народното събрание сили за наваксване на пропуските и несвършеното по поетите към ЕС ангажименти.

http://mediapool.bg

 


Сходни връзки

БСП ЗАПОЧВА ЛОВ НА ВЕЩИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.29 секунди