изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:41 EEST
Investor.bg: С 26% скочиха продажбите на нови коли в Китай за месец май    
КитайПродажбите на нови автомобили в Китай са нараснали с 26% през месец май в сравнение със същия период на миналата година, като са достигнали 221 000 броя, показват обявените днес данни на Китайската асоциация на автомобилостроителите.

След сравнително слабото начало на годината в сектора заради предприетите мерки от правителството за ограничаване на кредитите в страната, скокът в продажбите през май е довел до покачване за периода януари-май от 1% до общо 969 300 продадени коли.

Само за първото тримесечие на 2005 г. закупените нови автомобили в Китай отбелязаха понижение от 1,16 на сто на годишна база.

Автомобилното производство в страната се е увеличило със 7,3% за май в сравнение със същия период през 2004 г. до 456 000 броя. За първите пет месеца продукцията възлиза на 2,31 млн. автомобила, което е ръст от 2,6 на сто спрямо същия период на миналата година.

Китай е най-бързо развиващият се пазар на коли в света, като в следствие на растежа на икономиката и на доходите на населението милиони китайци започват да имат възможност за закупуване на първите си автомобили. В същото време чуждестранните автомобилопроизводители инвестират милиарди за развитие на бизнеса си в страната.
 


Сходни връзки

Investor.bg: С 26% скочиха продажбите на нови коли в Китай за месец май | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди