изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:37 EET
Самоубийството на Майкъл Джексън: Нов вирус в Интернет    
НовиниМайкъл Джексън се опита да се самоубие, уверява нов вирус в електронната поща. Процесът срещу поп-звездата, чиято присъда в момента се обсъжда от съдебното жури, привлече вниманието на огромен брой хора от всички краища на света и от това се възползват създателите на вируса, съобщава Би Би Си.

Писмото, което съобщава за опита за самоубийство на Майкъл Джексън, съдържа в себе си линк, водещ към предсмъртната бележка на звездата.
Този, който кликне върху линка, отваря път на вируса към компютъра си, след което авторът на вируса получава достъп до заразената машина.

Както много появили се напоследък вируси за операционната система Windows новият вирус не търси пробив в защитата на компютъра, а се опитва да накара потребителя да отвори доброволно заразения файл.

Написаното с правописни грешки писмо със Subject “Опит за самоубийство” (Suicide Attempt) твърди, че опитът на Джексън да се самоубие е вследствие на стреса по време на процеса.

В момента на отварянето на линка потребителят получава съобщение, че сайтът е претоварен.
Съобщението за претоварване на сайта води до заразяване на компютъра, отбелязва Карол Терио, консултант по въпросите на сигурността в компанията за компютърна защита Sophos. http://www.news.bg

 


Сходни връзки

Самоубийството на Майкъл Джексън: Нов вирус в Интернет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди