изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:45 EEST
Италия е в шок от успеха на България    
Спорт Италия е в шок след снощната загуба на националния мъкжи тим по волейбол в Световната лига. Олимпийският вицешампион от Атина 2004 отстъпи драматично на България в петгеймова драма с 2:3.

Това беше трето поражение за италианците в тазгодишното издание на Световната лига и въпреки амбициите си за успех в комерсиалния турнир те се отдалечават от участие във финалната четворка в Белград в началото на юли. Успехът на България е шокиращ, защото това е първа победа на нашия тим над италианците от 19997 година насам.

"Италия се предаде след петсетова битка с България?, пише авторитетният италиански вестник "Гадзета дело Спорт".

"Момчетата на Монтали, които бяха без Фей, останал на резерваната скамейка поради контузия в рамото, играха добре в първия сет и в голяма част от втория. След това те трябваше да преглътнат завръщането на българите. Италия имаше два сетбола за 2:0 гейма, но в крайна сметка загуби с 29:31.

В третия сет имаше само един отбор на игрището ? България, докато италианците бяха деморализирани и без никаква идея в играта си. Следващата част "адзурите" отговориха с 25:20 и доведоха мача до тайбрек. В петият сет, красив и мъчителен за Италия, българите имаха предимство. Домакините се предадоха след удар на Златанов в аут и 15:13 за България в тайбрека", коментира изданието.

"Шокираща победа на България над Италия в световната лига. 13-ият отбор в света победи вицешампиона". Това е водещото заглавие в официалната страница на международната федерация по волейбол (FIVB).

"Това беше една истинска битка, в която заслужено триумфира отборът на Мартин Стоев. Българите бяха впечатляващи в нападение, което компенсира напълно наивността им при посрещането и защитата. Домакините, водени от Джанпаоло Монтали, истински страдаха в третия гейм, който бе загубен с 10-25.

В него нямаше и следа от зрелищния волейбол на "скуадра адзура". С втората си победа от пет мача пък България се върна в играта и възкреси надеждите си за първото място. При нова загуба в неделя италианците ще трябва да се простят с мечтите си за повторение на миналогодишния успех", пише още в уебстраницата.

Логично след успеха настроението в българския лагер беше доста приповдигнато."Добро представяне. Трябваше да бъдем постоянни в играта си и в изявите си. Започнахме да се опитваме да намерим синхрона още от самото начало. Още веднъж доказахме, че имаме добри играчи, но не и добър отбор. Сега трябва да се опитаме да имаме и двете", заяви националният селекционер Мартин Стоев. "Повратният момент в мача беше вторият гейм. Измъкнахме го след истинска битка. Ако го бяхме загубили, може мачът щеше да има друг край. Но съм щастлив, защото започваме да показваме някакво постоянство и последователност, а това е многоважна цел за нас" - коментира пък капитанът на тима Пламен Константинов. "Това бе една дълго чакана победа над един много силен национален отбор какъвто е италианският", това заяви веднага след успеха президентът на българската федерация по волейбол инженер Данчо Лазаров пред радио "Гонг".

"Въпреки съдиите успяхме. Да се надяваме, че ще повторим победата в неделя. Нарушихме деветгодишната традиция срещу италианците", каза още босът на БФВ. В лагера на домакините настроението беше повече от минорно.

"Вторият гейм беше ключовият в мача. Ами, ако го бяхме спечелили...В странно състояние сме - печелим, губим. Трябва да намерим начин да бъдем постоянни. Отборът е нов и трябва да работим върху него", каза наставникът Джанпаоло Монтали. "Когато ги поставихме под напрежение, те имаха проблеми. Допуснахме много грешки. Работим усилено и ще продължим, за да израстем" - допълни капитанът Валерио Вермилио. http://sport.netinfo.bg/

 


Сходни връзки

Италия е в шок от успеха на България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди