изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 11:59 EEST
Сблъсъци избухнаха по време на гей-демонстрация във Варшава    
По света
Варшава. Демонстрация на над 2000 хомосексуалисти в полската столица, без да се съобразят със забраната на кмета, прерасна в насилие, след като протестиращите влязоха в сблъсък с десни екстремисти, предаде АФП.

Сблъсъците, при които най-малко трима души са ранени, сред тях и полицай, и около 10 души са арестувани, са избухнали към края на гей парада във Варшава, заради който полицията в столицата на Полша е била мобилизирана, съобщава кореспондент на АФП от мястото на събитието.
Кметът на Варшава, който е с десни политически убеждения, Лех Кашински, бе забранил парада на основание нередности в организирането му. АФП припомня, че той бе забранил гей парада и миналата година, когато явно показа позицията си спрямо хомосексуалистите.
Говорителят на полицията във Варшава заяви, че около 2500 души са участвали в парада, като по пътя си са срещнали и влезели в сблъсък с около 300 десни екстремисти.
По-рано през деня хомосексуалистите са били замеряни с яйца и наричани “ексцентрици” и “педофили” от група от около 100 крайно десни младежи, които са провели законна демонстрация пред парламента на страната.

http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Сблъсъци избухнаха по време на гей-демонстрация във Варшава | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди