изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:09 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 12 ЮНИ    
Ред и сигурност

Бюлетин на МВР от 12 юни



Благоевград. Криминалисти от РПУ проведоха успешна акция срещу разпространението на наркотици. Вчера, малко преди 15 часа през вход на жилищен блок в ж. к. “Еленово “ е задържан Б. С./26 г./ от града, у когото при извършения обиск са открити 21 дози кафяво прахообразно вещество, реагирало на положително на хероин. По случая е образувано полицейско дознание.
Разследване на взломна кражба предприеха полицаи от РПУ след като през нощта на 9 срещу 10 юни неизвестен проникнал в офис на ул.”Крали Марко” в града. След сигнала за произшествието служителите на реда установили, че в служебното помещение е проникнато през прозореца, след като е разбита металната решетка. Металната каса, закрепена неподвижно към пода е била срязана и от нея са откраднати 400 лева, валута, бижута и юбилейни монети на обща стойност около 1900 лева. Дежурна група на РПУ е  извършила оглед. По случая е образувано полицейско дознание
Служители на РПУ–Сандански издирват авторите на кражба на напоителни съоръжения. На 10 юни техник от “Напоителни системи” ЕАД съобщил, че от  земята в местността “Къпините” край село Ново Ходжово, са изровени и липсват 25 ПВЦ–тръби, два хидранта и едно коляно Ф 355. Нанесените щети са за около 12 000 лева. Местопроизшествието е посетено от служители на РПУ, които  извършили оглед. По случая е образувано полицейско дознание.

Търговище.  Крадци на авто и мото резервни части са задържани вчера в РПУ. Към 1.45 часа на ул. “Ст. Караджа” в града, при рутинна проверка на лек автомобил “ВАЗ” с местна регистрация, управляван от неправоспособния  А.А. /27 г./ от с.В.Левски, и пътувалия в колата негов брат Р.А./20 г./ от същото село, е установено, че в автомобила се превозват метали и резервни части за автомобили и мотоциклети. Двамата си признали, че по-рано ги откраднали посочените от частен дом в селото им.  А.А. и Р.А. са задържани в РПУ-Търговище за 24 часа.

Бургас. Вчера в Четвърто РПУ-Бургас е получено съобщение за незаконно прикачване към ел.мрежата на частен апартамент в бл. 481 в комплекс “Меден Рудник”. След проверка е установено, че собственикът на апартамента 36-годишният З.Р. от Бургас направил дупка в панела от негов контакт и се е прикачил към контакта на съседния апартамент, като ползвал ток, отчитан на съседския електромер. Работата по случая продължава от служители на Четвърто РПУ Бургас.
На 10 или 11.06.т.г. през незаключената врата на терасата неизвестен  проникнал в частен дом на ул. “Кирил и Методий” в Созопол и откраднал 2020 лева, собственост на 24-годишен мъж от същия град. Работата по случая продължава от служители на РПУ Созопол.

Кърджали. Един пешеходец загина и един бе ранен и настанен в болница след пътни произшествия на територията на РДВР-Кърджали. На 10 юни малко след 10 часа 66-годишен мъж от Джебел бе прегазен в района на спирка “Джебел”, докато пресичал пътното платно. Пешеходецът бил връхлетян от “Мерцедес” който е бил управляван от Т.К./35/ и се е движел с несъобразена скорост. Веднага след инцидента водачът транспортирал ранения в болницата в Кърджали. От тежките травми обаче пешеходецът е починал. Алкохолната проба на шофьора е отрицателна. По случая е образувано следствено дело. Това е шестият загинал по пътищата на област Кърджали през тази година. Три от жертвите на пътя са само през месец юни. В полицейското управление в Крумовград на 11 юни попадна шофьор с рекордната проба от 3,14 промила. 21-годишният О.Б. е бил проверен около 15 часа в града. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 12 ЮНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди