изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:13 EEST
БЕЗ ДПС НИТО В ЛЯВО, НИТО В ДЯСНО КАБИНЕТ Е ВЪЗМОЖЕН    
Политика

Това заяви пред членове на партията и симпатизанти лидерът Ахмед Доган при посещението си в Добрич



В събота бърза обиколка на областта направи и лидерът на политическата партия "Движение за права и свободи". В Добрич членове на партията и симпатизанти имаха възможността да се срещнат със Сокола в голямата залата на община град Добрич, която се оказа изключително тясна за огромния интерес на добруджанци към срещата.

"Имате шансове за 2 мандата и след 25 юни ДПС отново ще е на власт. Добрич носи голяма отговорност за резултатите от изборите. В дясното пространство нещата са объркани - за един и същи електорат битка водят ОДС, Софиянски и отчасти НДСВ и Костов. Сумарно вдясно не могат да направят мнозинство. В лявото пространство въпросът сега е дали БСП ще има 95 или 105 места. В началото избирателят бе апатичен, той имаше твърде големи очаквания преди 4 години по отношение на препитание, инфраструктура, проекти... Очакваше и чудото на 800-те дни. Сега избирателят не е в еуфория, изчаква да разбере кой е по-опитен, но картината е следната - без ДПС нито в дясно, нито в ляво е възможен кабинет. Ако някой ви обяснява друго - не разбира нищо от политика.

В дясно някои политически сили няма да прескочат 4-процентната бариера, като Костов, например. Центърът се оформя като основен субект - НДСВ и ДПС. С НДСВ имаме сериозни проблеми по техни причини. Да нямате илюзии, че ще правим коалиция с тях. Трябва да орем на нашата нива - Добруджанската нива, аз съм се родил тук" - припомни на земляците си А. Доган и добави още в изявлението си пред всички - "Визията за бъдещето обуславя голямата значимост на следващия мандат. Следващият кабинет ще има ресурс повече от всички кабинети взети заедно - от 4.760 млрд. евро 1.5 млрд. евро са за земеделие. Всеки глас има огромно значение. Задачата на ДПС е да атакува 10-процентната бариера. Ние имаме голям шас за 23-24 депутати и да участваме в реалната изпълнителна власт. Затова е важна голямата мобилизация за всички, които припознават ценностната система на ДПС. Ориентирайте се към бизнесмените - те са най-гъвкави. Нихат Кабил ще бъде министър в следващия кабинет, това е абсолютно сигурно. Тази визия за Добруджа, която се очертава, е уникална. Ако направите пълна мобилизация, министърът ще ви върне жестовете след това. Аз ви моля като земляци за пълна мобилизация, за никой друг няма такава гаранция, освен за Нихат Кабил, който ще влезе в следващото правителство. Знаете отношението ми към младите, на които многодържа. Ние сме на път да бъдем ветерани и старейшини - от 2007 г. ДПС ще има 3 от 18-те представители в Европарламента".

Пред журналисти след срещата с избирателите Сокола поясни, че още не би определил схеми за коалиционно правителство, тъй като това обърквало избирателите. "Факт е, че левицата е и ще е доминиращата политическа сила и аз не се съмнявам в това" - каза още А. Доган. По отношение на лидера на ДСБ А. Доган заяви: "Костов има ли някакви ценности, освен злоба и лични амбиции. Обикновено, които ги уча - тръгват срещу мене, няма да цитирам имена". Лидерът на ДПС поясни още, че противоречията с НДСВ са по повод броя на избирателните секции в чужбина, както и интегралната бюлетина. "На миналите избори имахме 36 хил. гласа, сега очакваме повече, но зависи от броя на секциите. Ние искахме най-малко 150 секции. Въпреки това, имаме голяма подготовка, хората ни имат роднини, ще дойдат за ден-два на гости" - каза още А. Доган. Неприятна и много отговорна е задачата на балансьора, той се чувства като играч, коментира още лидерът на Движението за права и свободи.

Сокола бе посрещнат от членове на движението и симпатизанти в Добрич от 2 девойки, облечени в турска носия и 2 момичета, облечени в българска носия, които му поднесоха по стар български обичай хляб и сол. В залата той отговори на всички въпроси, които му бяха зададени.

Кметът на село Карапелит изказа публично благодарността си към Сокола за това, че той е дарил 5000 лв. за изграждането на джамия в Карапелит. Шестият в кандидат-депутатската листа Александър Сурталов приветства лидера на движението и сподели с него, че в Крапец няма църква, нито пък хората имат средства за нейното изграждане, при което А. Доган дари 5 хил. лв. за изграждането на православен храм в шабленското село. В края на срещата с членове и симпатизанти Сокола помоли да го почерпят едно кафе, след което заяви, че ще продължи обиколката си из страната и по-точно - отива във Варна, където го очаквали. НДТ

 


Сходни връзки

БЕЗ ДПС НИТО В ЛЯВО, НИТО В ДЯСНО КАБИНЕТ Е ВЪЗМОЖЕН | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БЕЗ ДПС НИТО В ЛЯВО, НИТО В ДЯСНО КАБИНЕТ Е ВЪЗМОЖЕН
Автор: Anonymous да 2005-06-13 @ 12:26 EEST
Знам че има много турци в нашият окръг,но е крайно време да маxнем този гаден амуджа от Парламента,защото той е невероятна к...рва и само носи напрежение и несигурност,и най-вече винаги като нещо не му оттърва го избива на расизъм!Това не би трябвало да се толерира,защото като говори така,цяла Европа мисли че малцинствата в БГ са под постоянен тормоз!Защо да не сезираме съда в Страсбург как той се мъчи да контролира политическият живот в БГ?Винаги използува едни и същи приоми и ми писна да се съобразяваме с него в Собственната ни Държава!
БЕЗ ДПС НИТО В ЛЯВО, НИТО В ДЯСНО КАБИНЕТ Е ВЪЗМОЖЕН
Автор: Anonymous да 2005-06-13 @ 12:34 EEST
Забравиx да допълня че той не защитава интересите на Българските моxамедани,а на неговите тайни работодатели в Турция,и това всеки го знае но не се прави нищо да се неутрализира този предател,защото веднъж като си бил ПРЕДАТЕЛ,винаги си такъв!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди