изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:15 EEST
Кандидат-депутати от ОДС от Бургас, Варна и Добрич ще подпишат споразумение за развитието на туризма    
ПарламентБургас. Кандидатите за народни представители от ОДС от Бургас, Варна и Добрич ще подпишат споразумение с основни приоритети за развитието на туризма. То ще залегне в бъдещата им работа в парламента. Това обяви областният лидер на СДС Бургас и кандидат за народен представител Васил Камберов пред журналисти.

Сред основните ангажименти е изграждането на автомагистрала „Черно море”, съобщиха от пресцентъра на ОДС - Бургас.
„Туризъм без добра инфраструктура и бърз достъп до морето е немислим”, заяви Камберов. Той обяви, че ОДС ще работи за това общините да имат дялово участие в пристанищата и част от приходите от портовете да влизат в местните бюджети. Пристанищата в по-малките общини пък да преминат изцяло под управлението на местната власт.
От ОДС Бургас още заявиха, че част от концесионната такса реализирана от собствениците на летищата в Бургас и Варна трябва да бъде отделяна за местните бюджети.
„Общинският съвет на Бургас гласува против едновременното концесиониране на бургаското и варненското летища. Държавата за пореден път не се съобрази с мнението на хората, които търпят всички положителни и отрицателни послед-ствия от една такава процедура. В момента концесионния договор не са пред-видени глоби за надхвърляне нивото на шума в района на летището. Този факт изключително много притеснява жителите на кв. ”Сарафово”, допълни лидерът на СДС Бургас д-р Антонио Душепеев, който е и кандидат за народен предста-вител от листата на ОДС. Сините поеха ангажимент в да лобират за това в концесионните договори за летищата да бъдат включени санкции за превозвачите, които нарушават нормите на шума. Те заявиха, че в местния парламент ще бъде входирано искане за закупуването на апарати за измерване на децибелите от самолетите и при всяко надвишаване на нормите ще бъдат налагани глоби. Парите от санкциите ще бъдат събирани в специален фонд и ще бъдат предоставе-ни на бургазлии.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Кандидат-депутати от ОДС от Бургас, Варна и Добрич ще подпишат споразумение за развитието на туризма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди