изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:10 EEST
"АЛБЕНА" АД ОТЧИТА 16.233 МЛН. ЛЕВА ЧИСТА ПЕЧАЛБА    
Туризъм1% от нейния размер бе определен за възнаграждение на Борда на директорите за изминалата година. Дивидентът на акция ще е 0.40 лв.

В събота се проведе Общо събрание на туристическото дружество "Албена" АД за изминалата 2004 финансова година. Чистата печалба, която бе отчетена, е в размер на 16.233 млн. лв., като акционерите единодушно приеха 1 % от нея да бъде заделен за възнаграждение на Борда на директорите на дружеството за изминалата 2004 г. Решено бе още дивидентът на 1 акция да е в размер на 0.40 лв.
Албена сега актуализира генералния план на комплекса, който предстои да бъде обсъден с община Балчик и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, заяви в отчета на дружеството изпълнителният директор Красимир Станев. Планът, който се разработва, цели да запази зеленината и пространството в курорта. "Ние няма да покриваме Албена с бетон. Възнамеряваме по европейски начин да решим противоречията с вътрешния трафик в комплекса, тъй като сега Албена е пренаселена с автомобили. Идеята ни е да обособим повече зони за възрастни и деца, площи за забавления и атракции" - допълни още Кр. Станев. В плана не се предвижда увеличаване на леглата, а на атракциите и заниманията. 10 хотела, разположени на плажната ивица, ще бъдат реконструирани, така че ще преминат от категория 3 в 4 звезди. За целта дружеството ще инвестира 12 млн. лв. През периода 2006-2007 г. ще бъдат инсталирани газови инсталации и слънчеви колектори за топла вода, с което мениджърският екип цели удължаване на сезона. До дни ще заработи летището в Приморско, собственост на "Албена" АД, което бе изградено през миналата година и вече има лиценз от транспортното министерство. Общо 50 млн. лв. се предвиждат за инвестиране в Приморско, където през следващата година ще започне изграждането на ваканционно селище, категория 4 звезди - на мястото на старите бунгала. "В момента се работи по идейните проекти на селището, като намеренията ни са да привлечем и външни инвеститори от Германия и Великобритания. Немски дизайнери работят също и върху идейния проект за реконструкция на хотел "Добруджа" в Албена, чието реновиране трябва напълно да завърши през 2006-2007 г." - добави  изпълнителният директор на "Албена" АД.
През същия период ръководството на комплекса предвижда още пълното събаряне на хотел "Братислава" и изграждането на това място на чисто нов хотел, категория 4 звезди. Новият хотел ще бъде с 400 стаи и ще има топла връзка с Балнеологичния център, разположен в хотел "Добруджа". За целта "Албена" АД ще инвестира 30 млн. лв. През тази есен ще започне реконструкцията и на хотел "Прага", който след ремонта ще бъде категория 4 звезди, стана ясно още на събранието.
 


Сходни връзки

"АЛБЕНА" АД ОТЧИТА 16.233 МЛН. ЛЕВА ЧИСТА ПЕЧАЛБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди