изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:55 EEST
ПРЕДИЗБОРНА ХРОНИКА    
ПарламентДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ: В петък водачът на листата на ДПС Нихат Кабил, заедно с кандидат-депутата Исмет Абил дариха на детски фолклорен ансамбъл "Калинка Вълчева" от Тервел, по повод

 петия рожден ден от основаването му, парични средства и палма. По-късно вечерта Н. Кабил, заедно с кандидатите д-р Е. Хаджиев и Д. Хаджиев, присъства на концерт на Ажда и Мустафа Чаушеви в читалището на Тервел. Председателят на националния съвет на Младежкото ДПС Салиха Емин гостува на Добруджанския край за среща с младежите и избиратели в областта. Кандидат-депутатът Ал.Сурталов съобщи, че на официалното откриване на  Предизборния щаб в центъра на гр. Шабла са присъствали и Александър Александров от НДСВ, и Илона Букарова БЗНС - НС.  По-късно А. Сурталов реши един от проблемите на с.Горичане - запълни дупките на улиците. В събота той се срещна с жителите на селото и им дари агне за курбан. Басри Талип посети за предизборни срещи жителите на с.Козлодуйци, Одринци, Богданово, Опанец. Пак в събота членове и симпатизанти начело с М.Адем, И.Хюсеин, З.Алиш, Б.Риза, Н. Нюфел се срещнаха с избиратели от с.Северци. М. Мустафов проведе срещи с избирателите, живущи в Българево. Д. Хаджиев, И. Абил и Н. Ахмед, придружени от председателя на МДПС Салиха Емин, се срещнаха с избиратели от село Йовково. Вечерта кандидатите за народни представители д-р Е. Хаджиев и Н. Кабил, придружен от съпругата си Юрмюс Кабил, се срещнаха с рибари от гр. Балчик. Присъствали са над 100 рибари и кметът на града Красимир Михайлов, срещата е преминала с голям успех. Председателят на ОбС на ДПС в Ген. Тошево Айдин Шукриев посети селата Равнец, Пчеларово, Присад. Гюрсел Кърнак проведе среща  с мюсюлмани от Добрич. Вчера кандидатите за народни представители Н. Кабил, д-р Е. Хаджиев, Д. Хаджиев и М. Мустафов присъстваха в с.Вранино на откриването на водоем за напояване. По-късно направиха  първата копка на джамия в с. Септемврийци, а вечерта бяха на откриването на джамия в Каварна. Навсякъде кандидат-депутатите се срещнаха с многобройни избиратели и бе даден по един курбан. Председателят на общинския съвет на ДПС в Ген. Тошево Айдин Шукриев вчера посети село Къпиново, където се постави остро въпросът за полагаемите земи на джамията - ще се търси разрешение на въпроса. Вчера се проведе  футболен турнир между отборите на селата Зърнево, Жегларци, Бенковски и Карапелит. Б. Талип и Живко Стоянов посетиха селата Житница, Росеново, Лясково, Камен.

 


НДСВ: Председателят на предизборния щаб на НДСВ и кмет на Каварна Цонко Цонев ще участва днес от 9.15 часа в дебат по радио "Добруджа" на тема "История, духовност, бъдеще - култура и туризъм". От 10.30 часа кандидатите за народни представители от НДСВ Енчо Малев, Мима Василева и Светлана Жечева ще присъстват на откриването на компютърен кабинет в СОУ "Д. Талев" в Добрич. От 11 часа д-р Евгения Георгиева, д-р Георги Желев и Велислав Даскалов ще гостуват на сдружението на хора с увреждания "Надежда". От 19.30 часа Мима Василева и Нели Горчакова ще се срещнат с жители на с. Раковски. От 20.00 часа Енчо Малев и д-р Евгения Георгиева ще открият обновеното читалище в с. Черна.
ОБЕДИНЕНИ ДЕМОКРАТИЧНИ СИЛИ:  Днес от 9  ч. водачът на листата на ОДС в Добрич Николай Младенов и кандидатите за депутати Павел Павлов, Георги Денчев, Александър Алексиев и Антония Димчева ще посетят Генерал Тошево.  В 9.15  ч. кандидатката за народен представител Милена Иванова ще участва в дебат в радио "Добруджа" на тема "История, духовност, бъдеще". От 17 ч. тя ще вземе участие в дебат по Александър телевизия на тема "Образование". 17.30 е началният час на срещата на водача на листата Николай Младенов и кандидатът за депутат Антония Димчева с членове на Съюза на глухите. А от 18.30 ч. кандидатите за народни представители от ОДС ще се срещнат с жители и земеделски стопани от селата Храброво, Лехово, Бобовец и Стражица.
"КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ": В 19 часа днес кандидатът за народен представител от листата на "Коалиция за България"  Ясен Пенчев ще посети село Малка Смолница, а от 20.30 часа ще се срещне с избирателите в село Смолница. През деня Никола Гочев и Димитър Михайлов от екипа на коалицията ще представят предизборната платформа в селата Присад, Петлешково, Люляково, Писарово, Чернооково,  Йовково и в село Кардам. Там от 20 часа ще бъде и водачът на листата Николай Камов.
НОВОТО ВРЕМЕ: В петък вечерта кандидатите за народни представители от ПП "Новото време" и симпатизантите на партията препълниха заведението "Шатрата" в местността "Икантълъка". Отдалечеността на обекта и студения дъжд не попречиха на ведрото настроение на всички присъстващи.
"Подкрепям "Новото време", защото сега е времето да направим точния избор, за да има шанс България да тръгне напред. Тук съм, за да подкрепя Даниела в борбата й за истината" - заяви мега-звездата на българския поп-фолк Ивана.
На 11 и 12 юни по покана на водача на листата на ПП "Новото време" г-жа Даниела Пеловска хора с увреждания от Сдружение на инвалидите от Добрич, Генерал Тошево и Балчик прекараха почивните дни в с. Кранево. "Радвам се, че ви накарах да се усмихнете, като по този начин върнахте слънчевото време. Не мога да съм безразлична към проблемите ви, защото не съм загубила душата си. Само с взаимни усилия и подкрепа можем да променим България" - сподели г-жа Пеловска. Между нея и хората с увреждания бе направено споразумение първото пътуване да се превърне в традиция и те да почиват в началото и края на всеки сезон.
Има проблеми, които могат да се решат много лесно и да върнат надеждата на хората. Споделяйки това убеждение кандидатите за народни представители от ПП "Новото време" осигуриха на всички нуждаещи се хора от третата възраст от Старческия дом в Добрич специализиран медицински преглед.
На 12 юни г-жа Пеловска връчи награди на участниците от Добрич в Националните състезания и конкурси  по наука, техника и технологии. За пореден път от ПП "Новото време" насочват вниманието си към децата, защото бъдещето на Добруджа са нашите деца.
В 9,15 ч. днес водачът на листа г-жа Даниела Пеловска ще вземе участие в дебат по радио "Добруджа", където ще изложи проблемите във връзка с историческите ценности, културата и запазването на добруджанския дух. Непосредствено след дебата г-жа Пеловска ще посети СОУ "Св. Климент Охридски" - люлката на добричките таланти.
В програмата на кандидатите за народни представители от ПП "Новото време" са включени още срещи с избиратели в Генерал Тошево, Люляково, Пастир, Писарево и Кардам
 

 


Сходни връзки

ПРЕДИЗБОРНА ХРОНИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди