изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:06 EEST
И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ДОБРИЧ – С КОМПЮТРИ    
ПарламентВсички 16 детски градини в Добрич ще получат по един компютър за административни нужди. С това лично се ангажира водачът на листата от НДСВ за Добрички избирателен район Даниел Вълчев на среща с учители от града.

 На нея присъстваха и кандидатите за народни представители от НДСВ Енчо Малев, Мима Василева, Георги Желев, Коста Георгиев, Александър Александров, Велислав Даскалов.

Образованието е национален приоритет за НДСВ, защото считаме, че не можем да очакваме високи резултати от хора, които не се чувстват достойно в обществото. Затова ние ще издигнем статуса на българския учител, каза пред пълната зала Даниел Вълчев. Принципите, които ще следва НДСВ в системата на образованието, са няколко. Всички решения ще се вземат публично. Образователната система ще има относителна стабилност и от гледна точка на децата и родителите. Ще бъде създадена такава структура на средното образование, че всяко дете когато достигне тавана на своите възможности, да напусне системата по възможно най- добрия начин, разясни основните акценти в намеренията на НДСВ относно образованието.

Управляващите вече са осигурили 14 млн. лева за близо 300 автобуса, които ще бъдат предоставени на средищните училища, в които учат деца от други населени места. Всички учебни заведения са оборудвани с компютърни кабинети, като само за Добрич компютърните конфигурации са 200. Средствата за преквалификация на учителите вече са преведени в общините. Договорено е от 1 юли процентът прослужено време да бъде увеличен на 1.

“Помним какво беше преди в училищата. Или имаше стачка за неизплатени заплати, или през зимата - дървена ваканция заради липса на средства за гориво. Всички тези проблеми бяха решени през последните 4 години”, заяви зам.-кметът на Добрич Ваня Балчева.

“Не можем да отречем това, което е направило правителството. Сега се водят преговори за увеличаване на учителските заплати. Всеки се вълнува от доходи. Ние искаме увеличение от 20 процента, връщане на целодневната организация във връзка със заетостта. Осъзнаваме, че ще се наложат съкращения заради по-малкото деца, но считаме, че с удовлетворяване на част от нашите искания това ще стане по-безболезнено”, бе изказването на Павлина Димова, синдикален лидер на СБУ. “Тези искания бяха представени в централата на НДСВ и основна част от тях вече са решени. Големият въпрос е темпът, с който да бъдат увеличавани заплатите на учителите. Нашето предложение е 20 процента през 2005 г., от 1 януари 2006 г.- още с 20 и от 1 януари 2007 г. с нови 20% “, отговори Даниел Вълчев. “Ангажираме се да променим мястото в скалата на заплащане на българските учители, за да се чувстват достойни хора”, добави водачът на листата от НДСВ Даниел Вълчев.

 


Сходни връзки

И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ДОБРИЧ – С КОМПЮТРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди