изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:11 EEST
БСП ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТИТЕ В ГЕНЕРАЛТОШЕВСКИТЕ СЕЛА    
ПарламентОбластният координатор на НДСВ и кандидат за народен представител д-р Георги Желев пред НДТ

 Д-р Желев, днес от 9 до 10 часа е предвидено да се проведат протестни действия на жителите от генералтошевските села Лозница, Росица, Красен и Изворово заради пътищата. Ремонтните работи на пътищата в общината започнаха преди повече от 10 дни, текат и в момента. Защо, според Вас, хората ще протестират?

- Действително ремонтните работи на пътя Ген.Тошево-Изворово-Красен-Росица започнаха още в началото на месеца. Както увери и зам.-изпълнителният директор на агенция “Пътища” Велико Желев, те ще приключат за около месец, средствата са осигурени. Тук искам само да вметна, че ремонт на пътя Ген. Тошево-Росица-Красен не е правен от 1967 г. В този смисъл искам отговорно да заявя, че протестните действия се организират от БСП. Социалистическата партия явно не може да проведе градивна предизборна кампания и в безсилието си тръгва да руши. Само ще припомня, че преди малко повече от седмица на пресконференция в предизборния щаб на Коалиция за България бе съобщено за протести, които така и не се състояха. Защо не се състояха, може да попитате лидера Ясен Пенчев. Но е смешно да съобщаваш за протест и да твърдиш, че не го организираш. И искам да попитам г-н Пенчев – това ли е посланието, което ръководената от него партия отправя към избирателите – да излезем и накажем управляващите за това, което правят за нас? Може би е най-добре г-н Пенчев да посети мястото, където събира хората на протест и да се увери, че действително ремонти се правят.

- Не е ли странно, че протестите се организират точно по време на изборната кампания?

- Със сигурност не е случайно. Нима тези пътища бяха разбити в дните преди кампанията да стартира? Или дупките по тях са от много, от десетки години преди това? Да, НДСВ не успя за четири години да обнови цялата пътна мрежа в областта, но все пак започна в тази посока. И постигна немалко. Аз искам да попитам обаче представителите на левицата в Добричка област – какво направи БСП за добруджанските села, не говоря само за пътища, но и за канализация, за благоустрояването им, по време на мандата на Жан Виденов, който не бе и довършен? Според мен кампанията срещу НДСВ с организиране на протестни действия е начин да се отвлече вниманието на избирателите от някои основни проблеми, които отсега стоят пред левицата. Защото, за никого вече не е тайна, че БСП има намерение да управлява със същия екип, с който през 1997 г. доведе България на ръба на национална катастрофа. Отговорността за едно управление носи не само премиера, но и министрите в кабинета му. Защо сега същите хора, които бяха в екипа на Жан Виденов, са на челни позиции и искат да бъдат министри? Ние не можем да не сме обезпокоени от това, което заявява БСП – че рязко ще увеличи доходите. Най-вероятно парите за това ще дойдат от предвидените за инфраструктурни проекти, в това число и за пътища, както е правено досега. НДСВ не е против увеличение на пенсиите, но БСП го заявява без да каже откъде ще дойдат средствата за това. Ако доходите бъдат увеличени, инфлацията е неминуема. Това вече го преживяхме през 1996-1997.

- Д-р Желев, след като БСП остро протестира срещу въвеждането на интегралната бюлетина, сега възразява и срещу лотарията, която организира правителството. Какъв е Вашият коментар?

- Първо искам да обясня, че целта на лотарията е да се повиши избирателната активност на хората. И да подчертая, че от нея може да спечели всеки, независимо за кого е гласувал. Най-вече от лотарията ще спечели гражданското общество, защото повече хора ще упражнят правото си на глас. И няма да има спекулации с това, че някой друг е решил вместо тях кой да ги управлява. Напълно естествено е БСП да е против лотарията, защото тя разчита единствено на твърдия си електорат. А целта е в тези избори да участват и младите хора, тези които произвеждат, които са нашето бъдеще и заради които НДСВ се явява на изборите. И те да определят коя ще е политическата сила, с която България ще влезе в Европейския съюз. Ние сме силно притеснени от непоследователната политика на левицата и от изказванията, свързани с бъдещото управление на България. Насажда се страх от присъединяването в ЕС, както и намерения за отлагане на това.

- В Добричка област има три примера за изключително успешно управление на общини, издигнати или подкрепени от НДСВ. Визирам Добрич, Каварна и Балчик. Какво е Вашето послание към жителите на областта в навечерието на изборите?

- Действително, доброто управление в тези три общини е факт. Направи се изключително много за инфраструктурата, привличат се много чуждестранни инвеститори. Искам да дам само един пример – за година и половина в Каварна са привлечени инвеститори от 11 държави. Постигнатите успехи се дължат най-вече на изключително успешното управление на кметовете – Детелина Николова, Цонко Цонев и Красимир Михайлов. За изборите за местна власт ние заложихме на тях и подобряването на живота в трите общини вече е факт. На професионалисти, на хора, знаещи какво искат и как да го постигнат, залагаме и сега, подреждайки листата на НДСВ в Добрички избирателен район. И искам да уверя добруджанци, че гласувайки за нас, гласуват за модерна България, за своето спокойно бъдеще в една европейска държава, гласуват за себе си.

 


Сходни връзки

БСП ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТИТЕ В ГЕНЕРАЛТОШЕВСКИТЕ СЕЛА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БСП ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТИТЕ В ГЕНЕРАЛТОШЕВСКИТЕ СЕЛА
Автор: Anonymous да 2005-06-13 @ 12:13 EEST
Абе я моля пуснете 1 снимка на този д-р Желев,че да го видим,той кога влезе в политиката?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди