изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:43 EEST
АЛБЕНА ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН И НА ВТОРИТЕ СВЕТОВНИ РАБОТНИЧЕСКИ ИГРИ    
ТуризъмВ игрите участваха общо 414 отбора (296 мъжки и 118 женски) от четири континента. 2000 души от 25 страни се бориха за медалите в 16 вида спорт. Спортният форум се организира от Българската работническа федерация “Труд, спорт и здраве”, под патронажа на министъра на младежта и спорта Васил Иванов-Лучано,

 а председател на организационния комитет бе шефът на КНСБ д-р Желязко Христов.

Комплексен победител в I Световни работнически игри стана отборът на АЕК "Козлодуй" с физически организатор Кирил Липовански. След официалната церемония концерт изнесе група “БТР”, съчетан с фолклорни изпълнения на прочути певци от региона. Македония спечели приза за "феърплей" на Световните работнически игри в Албена. Специалната награда на КНСБ спечели "Електроразпределение-Варна". Председателят на организационния комитет и шеф на КНСБ д-р Желязко Христов награди с плакет директора на игрите Костадин Пързулов.

“Топлофикация Перник” спечели футболния турнир на I Световните работнически игри в Албена. Българите победиха израелския тим “Банка Дискаун” след изпълнения на дузпи. Те спечелиха с 4:1 при наказателните удари, а редовното време при резултат 0:0. Главен съдия на срещата бе Антон Генов, който показа червен картон на израелски футболист 15 минути преди края на мача. Състезатели от Израел обаче спечелиха всички медали в турнира по боулинг и накрая дариха на залата топките, с които играха.

След изпълнение на дузпи отборът на община Шумен спечели титлата по минифутбол. Благодарение на фантастичните намеси на вратаря Любо Ангелов, който спаси три дузпи, Шумен взе златните медали, след победа над тима на Кремиковци, а редовното време завърши при резултат 3:3. Междувременно в демонстративен мач отборът на българските журналисти, отразяващи работническите игри, завърши 6:6 с отбора на Алжир.

Драматично се разви финалът по плажен волейбол при жените. Малко неочаквано, но съвсем заслужено, отборът на Енергоснабдяване” - Варна победи с 2:1 гейма рускините от Саратов. Волейболистките на Мослифт-Спартак Москва пък надиграха безапелационно с 3:0 гейма сънародничките си от Саратов на финала в турнира по волейбол.

По време на Игрите на заседание на Балканската работническа спортна конференция бе решено догодина Балканските зимни работнически игри да се проведат в Сърбия и Черна гора, съобщи директорът на първото подобно мероприятие в България и председател на Българската работническа федерация “Труд, спорт и здраве” Костадин Пързулов. “След успеха, който имаха игрите тук, се надявам проявата да мине успешно и в Сърбия и Черна гора” - коментира Пързулов. “Няма да е изненада, ако през 2007 г. Балкански зимни работнически игри се проведат в България” - допълни той.

Курортният комплекс Албена ще бъде домакин и на Вторите световни работнически игри през юни 2006 година. Решението е било взето на заседание на Българската работническа федерация "Труд, спорт и здраве" - съобщи още Костадин Пързулов. "За наша радост световната организация за работнически спорт (KSID) прие нашето предложение. Това е висока оценка за усилията, които полагаме. На конгреса на KSID през ноември ще бъде гласувано и предложението Албена да стане постоянен домакин на тези игри" - допълни Пързулов. Той бе директор на Първите световни работнически игри, които завършиха в събота вечерта в курорта. "Първата ни мечта се сбъдна. Тя бе Световните работнически игри да се проведат в България. Сега втората ни мечта е ние да станем постоянни домакини. Защото Албена предлага чудесни условия за работническия спорт" - заяви при закриването на игрите председателят на организационния комитет и шеф на КНСБ д-р Желязко Христов.

Президентът на Европейската федерация за работнически спорт (FEL) Жан Люк Брюер се изказа ласкаво за организацията на първите Световни работнически игри в Албена. "Те се организират след предложение на Костадин Пързулов на заседанието в Мексико. Поздравявам България за уникалното състезание, в което участват спортисти от 4 континента. Дано и други държави се поучат от българския опит" - заяви Брюер.

В утрешния ни брой ще разберете как се представиха добричките отбори по време на Световните работнически игри.

 


Сходни връзки

АЛБЕНА ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН И НА ВТОРИТЕ СВЕТОВНИ РАБОТНИЧЕСКИ ИГРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди