изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:44 EET
"Кристис" продаде маса за близо 4 млн. долара    
ЛюбопитноУникална маса беше продадена на търг в Ню Йорк за почти 4 милиона долара. Така аукционната къща "Кристис" постави рекорд за цена на мебел, произведена през 20-и век.

Масата е направена от дъбово дърво и стъкло. Тя е висока 74 сантиметра, дължината й е 157 сантиметра, а ширината - 13. Масата е дело на италианския майстор Карло Молино. Той я е изработил през 1949 година. Масата е била замислена като част от цяла експозиция, но до изложбата така и не се е стигнало. Оценката на специалистите е, че тя представлява нещо твърде необичайно и специфично и вероятно затова ценителите на изкуството са отишли толкова далеч в наддаванията си за нея.

"Тази маса притежава органично архитектурно излъчване. Тя е почти като скелета на излязъл на брега кит или най-малкото прилича на скелета на някакво животно", коментира Джошуа Холдеман, експерт по декоратвино изкуство.

Досегашният рекорд за мебел от 20-и век държеше едно писалище на Рулман, което беше продадено през 2000 година за 1 800 000 долара. Двойно по-голямата сума за масата на Молино специалистите обясняват със сходството й със скулптурна композиция. Познавачите виждат в нея не толкова луксозен предмет, колкото произведение на изкуството. http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

"Кристис" продаде маса за близо 4 млн. долара | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди