изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:38 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧ РАЗПОЛАГА С 11 200 ЛВ. ЗА ИЗБОРИТЕ    
ПолитикаПреведени са средствата, с които община град Добрич ще обезпечи организационната и техническа подготовка на парламентарните избори през тази година, стана ясно вчера, на традиционната кметска оперативка.

Общо 11 200 лв. са отпуснати за Добрич, който към 4.05. - според справка на ГРАО, има 91 587 избиратели, при население от 113 424 души. Общо 36 Секционни избирателни комисии ще има на територията на общината, като кметството има готовност за разкриване на две допълнителни - в МБАЛ - Добрич и Следствието.
Вчера в РИК бе внесена информация за готовността относно гласуването на хора в неравностойно положение. "С малко средства и много фантазия доразработихме избирателните кабини и те вече са с размери 2.00 м/ 1.70 м, което е напълно достатъчно като пространство за хора с придружители или инвалидни колички" - заяви на оперативката Боряна Андреева от дирекция "Административно обслужване". В деня на изборите кметството разкрива и два телефона за хора в неравностойно положение, на които те могат да получават информация - 600-702 и 600-416. Създадена е организация в деня на изборите с автомобил на общината, в който може да бъде транспортирана инвалидна количка, да се извършва транспорт до секции. "Осигурили сме също транспорт на членовете на СИК от общината до избирателните секции, както и в края на изборния ден от секциите до спортна зала "Добротица", където РИК ще приема урните с бюлетините и ще извърши тяхната обработка" - допълни Б. Андреева.
 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧ РАЗПОЛАГА С 11 200 ЛВ. ЗА ИЗБОРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди