изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:26 EEST
ДБТ ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА ПО НЯКОЛКО НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМИ    
ОбществоДирекция "Бюро по труда" в Добрич продължава работата по сключване на договори с фирми за осигуряване на заетост на различни групи безработни лица. Дирекцията разполага със средства за сключване на договори за заетост по редица национални програми, съобщи Маргарита Матева - старши експерт "Анализи и връзки с обществеността".

В програмата "Опазване на реколта 2005" работа в обекти на територията на община Добричка могат да започнат продължително безработни лица. По програмата "Компютърно обучение на младежи" /до 29 години, с висше и средно образование/ обучението ще започне до 25 юни. "Национална програма за хора с увреждания" е предназначена за лица с и над 71% намалена работоспособност, със сензорни и ментални увреждания, а проектът "Отново на работа" е насочен към връщане на работа на жени след отпуск по майчинство и за жени над 50 г. Програмата "Помощ за пенсиониране" е за лица в предпенсионна възраст, на които не достигат точки от трудов стаж и възраст, за да се пенсионират, а "Нова възможност за професионално развитие" е за безработни лица, съкратени в резултат на масови уволнения след преструктуриране. Посочен е още проектът  "Фамилни центрове за деца", предназначен за обучение на учителки, медицински сестри и жени с опит в сферата на предоставяне на социални услуги, с цел започване на самостоятелна стопанска дейност.
Във връзка със стартирането и реализацията на програмите, фирмите и лицата, които проявяват интерес към тези възможности, могат да получат допълнителна информация в Дирекция "Бюро по труда" Добрич, стая 606.
 


Сходни връзки

ДБТ ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА ПО НЯКОЛКО НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди